Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Celoplošná vsakovací dlažba BEST DRENO udrží vodu tam, kde je třeba

Přirozený koloběh vody je narušen vysokým podílem zastavěných a zpevněných ploch. Dešťová voda se nevsakuje do půdy a místo toho odchází do kanalizací a vodních toků společně se všemi nečistotami.

Objem podzemních vod se snižuje, města čelí extrémnímu přehřívání i lokálním záplavám a kanalizační sítě a ČOV jsou přetížené. Jak z toho ven? Řešením by mohl být jedinečný systém vsakovací dlažby BEST DRENO, který společně s filtrační vrstvou zajišťuje dokonalé vsakování dešťových vod v místě jejich dopadu a zároveň jejich očištění od ropných látek a těžkých kovů.

BEST DRENO pustí vodu pod povrch

Dlažba se speciální makroporézní strukturou dostane většinu vody pod povrch. Tím dochází k vyššímu podílu odpařování a k doplnění spodních vod. Filtrační látka Cinis, která je součástí podkladních vrstev, zajistí vyčištění vody od olejů, ropných látek či těžkých kovů. Jedná se o víceúčelový materiál, který je určen především jako sorbent do filtračních zařízení a je součástí zemních filtrů a filtrů ČOV a je schopen absorbovat až 30 kg oleje na m3.

BEST DRENO lze využít pro všechny typy zpevněných ploch

Dlažbu DRENO spolu s filtrační složkou Cinis doporučujeme především v konstrukcích zpevněných ploch určených pro motorová vozidla, jako parkoviště, vjezdy, náměstí s pohybem motorových vozidel, komunikace, sběrné dvory aj. Na plochy bez pohybu motorových vozidel není třeba aplikovat plošný filtr Cinis. Zcela propustná betonová dlažba se strukturou DRENO s minimálními spárami a sklonem od 0 do 5 % (ideálně do 1 %) je vhodná i pro snadný a bezpečný pohyb chodců se ztíženou mobilitou (rodiny s kočárky, děti, senioři apod.).

Více informací


BEST, a.s.
logo BEST, a.s.

BEST, a.s. je jednou z největších firem na výrobu betonových stavebních prvků ve střední Evropě. Dnes BEST, a.s. vlastní 8 výrobních a prodejních areálů s 35 továrnami ve všech regionech Čech i Moravy.

 
 
Reklama