Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odpojování zákazníků v režimu DPI právě začíná

Dominantní dodavatelé energií začnou už v týdnu po Velikonocích s odpojováním zákazníků, kteří včas neodešli z režimu dodavatele poslední instance (DPI). Lhůta pro bývalé odběratele elektřiny od Bohemia Energy vypršela 14. dubna, u plynu skončil půlroční režim DPI 17. dubna.

V režimu DPI u PRE zůstává 350 odběrných míst. Tři čtvrtiny z nich jsou neobydlené byty v podstatě s nulovým odběrem elektřiny. Buď jde o prázdné byty určené k pronájmu, nebo se majitelé dlouhodobě zdržují v zahraničí.

Podle společnosti ČEZ kontaktuje zákazníky, kteří režim DPI neopustili, distributor. Pokud urychleně tito zákazníci neuzavřou běžnou smlouvu, bude jim v dalších týdnech přerušena dodávka a odmontován elektroměr. U ČEZ v DPI zůstalo 2157 zákazníků. Z toho je 432 podnikatelů a 1725 domácností. Celkem 750 z těchto zbývajících odběrných míst nemělo během celého období žádnou spotřebu nebo ji mělo jen minimální.

U innogy těsně před uplynutím ochranné lhůty zůstává bez smlouvy a nového dodavatele tisícovka bývalých zákazníků Bohemia Energy. Z původních asi 240 tisíc zákazníků je to minoritní skupina, naopak 99,5 procenta zákazníků z DPI odešlo a má nové smlouvy buď u innogy, nebo jiných obchodníků.

V DPI u E.ONu zůstává 667 odběratelů. U Pražské plynárenské zůstává v DPI asi 590 odběrných míst plynu.

 
 
Reklama