Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový rekord v cenách plynu u dodavatele poslední instance

innogy vytvořila pravděpodobně nový rekord v celé historii dodávek plynu u nás, když jako dodavatel poslední instance od 11.3. dodává plynu za neuvěřitelných 6188,65 Kč/MWh bez DPH.

Zákazníků sice v režimu dodavatele poslední instance (DPI) není již mnoho. Společnosti, které poslední dobou ukončily činnost, měly jen několik stovek zákazníků, ale přesto je třeba je varovat, že setrvávání v režimu DPI delší dobu může vyčerpat jejich celoživotní úspory.

Ještě tento týden innogy jako DPI dodával plyn za 3 054 Kč/MWh bez DPH, pro pravděpodobně následující období sedmi dnů, což je doba, kdy obchodník mění ceny, stanovil cenu na 6 189 Kč/MWh. V období od 4.3. sice ceny na spotovém trhu výrazně narostly, ale i tak průměrná (prostý průměr) cena na trhu Operátora trhu za toto období je 4 869 Kč/MWh s tím, že poslední dva dny ceny plynu výrazně klesají.

Zákazníci v režimu DPI by neměli váhat a okamžitě uzavřít smlouvu s novým dodavatelem. Obchodníků nabízející dodávky plynu je sice méně, než v minulosti, ale i tak lze si vybrat.

 
 
Reklama