Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak odstranit plíseň?

Snad jedinou výjimkou, kdy nás plíseň skutečně potěší, je na ušlechtilých druzích sýrů. Všude jinde je na obtíž a také ze zdravotních důvodů bychom se jí měli snažit zbavit.

Plíseň vylučuje totiž různé spory a látky, jež vyvolávají alergické reakce, způsobují nemoci, svědění očí, znesnadňují dýchání. Plísně se objevují v důsledku vzdušné vlhkosti. Venku tedy nejčastěji kvůli nedostatku slunečního světla, uvnitř vlivem sprchování, vaření bez digestoře, sušení prádla apod. Můžete-li tyto faktory minimalizovat, je to jenom dobře. Prevencí je také časté větrání. Jak se ale zbavit již existující plísně?

Nejspolehlivější je obrátit se na odborníky

Do boje s plísní na zdi se můžete pustit svépomocí prostřednictvím různých prostředků, které koupíte například v drogerii. Zda zafungují, není jisté. I na tyto typy plísní se tedy vyplatí zavolat odborníky. Na plísně na dřevěných či jiných stavebních konstrukcích je to prakticky nutnost. Profesionálové nejdříve určí typ plísně a podle toho vyberou účinnou zbraň – třeba mikrovlnnou metodu, jež je levná a ekologicky šetrná.

Více o našich službách zde.


SANAKO.cz, s.r.o.
logo SANAKO.cz, s.r.o.

Sanako CZ s.r.o. nabízí sanační práce, kterými vás zbaví škůdců dřevěných a zděných konstrukcí, jako jsou dřevozbarvující a dřevokazné houby, plísně a dřevokazný hmyz. Sanační práce provádíme na dřevěných i zděných konstrukcích, v bytech, v historických ...

 
 
Reklama