Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Další dodavatel končí, tentokrát Zelená elektřina

Společnost Zelená elektřina s r. o. podle zprávy na svých webových stránkách se sloučila s obchodníkem Elgas Energy s.r.o.

Zelená elektřina s.r.o. vznikla převodem zákazníků nechvalně známého obchodníka Stabil Energy s.r.o., který byl rekordmanem v zisku sankcí od regulátora. Podle portálu VašeStížnosti.cz měla firma potíže se zasíláním vyúčtování, vracením přeplatků a komunikací.

Zákazníci Zelené elektřiny měli ceníky (dříve před krizí) většinou nejdražší na trhu, aby obchodník nemusel ceníky v průběhu smlouvy měnit. Dnešní ceny jsou však mnohem vyšší, což je pravděpodobně vedlo k ukončení činnosti.

Obchodník měl v okamžiku vzniku společnosti v srpnu 2019 2 083 odběrných míst elektřiny a v prosinci 2021 už jen 1 172. Podobně u plynu původně 2 949 se počet odběrných míst snížil na 1 427. Obchodník se aktivně nesnažil získávat další zákazníky.

Zákazníci budou převedeni ke společnosti Elgas, která do prosince 2021 nefigurovala v seznamu počtu odběrných míst Operátora trhu, první záznam je uváděn až v prosinci 2021, kdy se najednou, jak u elektřiny, tak u plynu, objevil počet odběrných míst větší než tisíc.

 
 
Reklama