Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V ČR letos poprvé proběhlo v rámci iniciativy Thank your cleaner day poděkování úklidovým pracovníkům

Před lety vznikla Iniciativa Thank your cleaner day (Poděkujte svému úklidovému pracovníkovi), jejímž posláním je upozornit na nedoceňovanou práci uklízeček a uklízečů. Tato událost má stále větší dosah, letos se počet zúčastněných zemí rozrostl z 30 na 50, mezi kterými byla poprvé i Česká republika.

„Iniciativa Thank your cleaner day, kterou Kärcher spoluzaložil před lety, si klade za cíl upozornit na často nedoceňovanou práci uklízeček a uklízečů. O to více si ceníme, že na první ročník v ČR dorazilo všech 20 pracovníků, které nominovali jejich zaměstnavatelé či kolegové. Jsme rádi, že jsme jim mohli formou tohoto neformálního setkání s programem a dárky alespoň částečně vzdát hold a projev uznání. Jedná se o tvrdě pracující kolegy, kteří svoji práci často vykonávají často mimo běžnou pracovní dobu, o večerech, nocích, víkendech. Ještě jednou jim tímto za všechny děkuji. Budu jim držet palce, aby jejich povolání bylo v blízké budoucnosti více doceněno,“ prozradila Milada Skutilová, jednatelka Kärcher Česká republika.

Spoluzakladatelem iniciativy je společnost Kärcher, přední světový dodavatel čisticích a úklidových řešení, u které společenská odpovědnost hraje významnou roli již mnoho let. Ať už se jedná o sponzorské čištění více než 150 památek po celém světě, podporu SOS Dětských vesniček nebo výstavbu zelených filtračních systémů pro zásobování pitnou vodou v rozvojových zemích. Součástí této tradice je právě i podpora dne Thank your cleaner day, který se v roce 2021 konal již pošesté. Jako spoluiniciátor se společnost Kärcher podílí na veřejné propagaci této akce na mezinárodní úrovni již od prvního ročníku.

„Těší náš, že poděkovat své uklízečce a uklízeči mohli letos poprvé také firmy a instituce v České republice. Ať již úklidové firmy, stejně tak i další zástupci soukromého i veřejného sektoru. Vyvrcholením bylo setkání nominovaných pracovníků v centrále společnosti Kärcher v Modleticích u Prahy, které jsme si společně velice užili a vyměnili si na něm cenné zkušenosti a podněty z této stále málo doceňované práce,“ říká Karolina Jochmanová, Direct Sales Director Kärcher Česká republika.

Na organizaci a podpoře prvního Thank your cleaner day v ČR se podílely také organizace IFMA (International Facility Management Association) a CaC (Česká asociace úklidu a čištění).

Více informací o iniciativě a fotografie z události najdete zde.

 
 
Reklama