Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ArcelorMittal Tubular Products spouští v Karviné novou svařovací linku

Rozvoj výroby ocelových tenkostěnných profilů známých již více než 100 let pod značkou JÄKL zahrnuje i řadu nových investic.


Majitel podniku v Karviné, společnost ArcelorMittal Tubular Products, v rámci své dlouhodobé strategie investoval do výroby v roce 2020 celkem 200 mil. Kč. Letos v září byla dokončena další etapa: spuštění nové svařovací linky za 42 milionů korun.

Nová svařovací linka rozšíří sortiment profilů JÄKL zejména o výrobky menších rozměrů. Zákazníkům to přinese rozšíření možného produktového portfolia a další zvýšení kvality v daném segmentu. „Náš dodavatel právě dokončil projekt svařovací linky, které jsme přidělili číslo 12, vše je předáno, aktuálně řešíme poslední dílčí úkoly na naší straně,“ sdělil generální ředitel ArcelorMittal Tubular Product Karviná, a.s., René Fabik a dodává: „Linka prošla třítýdenním testovacím provozem, kde si jej vyzkoušela i osádka svařovací linky. Výroba na ní se nyní naplno rozjíždí, byť oficiální inauguraci za účasti zástupců dodavatelů, odběratelů a představitelů města předpokládáme uspořádat až v průběhu listopadu tohoto roku.“


Ocelové profily JÄKL nacházejí uplatnění ve stavebnictví, ve strojírenském a automobilovém průmyslu i v zemědělství. Závod v Karviné jimi zásobuje prakticky celou Evropu. K jejich přednostem patří všeobecně uznávaná špičková kvalita, jejíž součástí jsou nejenom přesné rozměry či spolehlivost dodávek. Součástí poskytovaných služeb je profesionální klientský servis spočívající ve vysoké míře flexibility podle potřeb zákazníka či komplexním zajištění logistiky.

Provoz v Karviné v sobě sdružuje výhody tradice sahající až do roku 1918, dlouhodobými zkušenostmi lidí, kteří zde profily JÄKL vyrábějí, se zapojením nejmodernějších a kvalitních technologií a výrobních postupů. Z celkové produkce firmy ArcelorMittal Tubular Products Karviná tvoří profily značky JÄKL přibližně 70%. Roční obrat společnosti dosahuje přibližně 2 miliardy Kč.

V současnosti firma v Karviné zaměstnává více než 250 zaměstnanců, jedná se téměř výhradně o kmenové zaměstnance. Společnost patří ve městě k nejstabilnějším zaměstnavatelům, vyznačuje se minimální fluktuací.

 
 
Reklama