Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Regulace vytápění, anebo chlazení? A co obojí?

Nabídka regulací teplovodního podlahového vytápění na trhu neustále roste, ale stává se, že pokud zákazník vyžaduje konkrétní zadání, ne vždy nalezne produkt, jehož ovládání by bylo zcela jednoduché a nevyžadovalo složité nastavování.

Velmi často se zákazníkům nelíbí nutnost výměny baterií v termostatech a podobné drobnosti. Častým problémem bývá přenos bezdrátových signálů v systémech železobetonových stropů a sádrokartonových konstrukcí ve větších objektech, a pokud k těmto zadáním přidáme i požadavek na sledování vlhkosti, což je velmi důležité u systémů chlazení, tak se výběr vhodných regulací poměrně zeštíhlí.

Především z důvodů rozšíření nabídky systémů stropního chlazení IVARCLIMA společnost IVAR CS rozšířila nabídku dodávaných regulačních systémů o verzi CALEON CLIMA. Stávající nabízená regulace IVAR.CALEON je systém prostorového termostatu umožňující prostřednictvím CAN Bus dalších kabelově připojených čidel IVAR.ROOM SENZOR v ostatních místnostech řídit celý objekt a otevírat a zavírat elektrotermické hlavice jednotlivých okruhů podlahového vytápění prostřednictvím vícezónového ovladače IVAR.CALEON BOX.

Tento ovladač umí spoustu dalších funkcí, jako například ovládat zdroj vytápění, nebo oběhové čerpadlo, je možné jej případně propojit s regulacemi typu IVAR.MHCC, nebo IVAR.XHCC a vytvářet složitější řídicí systémy.

Nově doplněná regulace IVAR.CALEON CLIMA v kombinaci s IVAR.CALEON CLIMA BOX umí kromě výše uvedeného i sledování vlhkosti, a je tedy velmi vhodná právě pro systémy vytápění a stropního chlazení IVARCLIMA. Jedním systémem je tak možné řídit jak podlahové vytápění, tak také stropní chlazení.

V případě požadavku vyššího počtu místností, tedy připojených snímacích čidel, a tím pádem většího počtu okruhů, je možné doplnit další IVAR.CALEON CLIMA BOX a jednoduše oba datově propojit.

Kompletní nabídka produktů IVAR.CALEON


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...

 
 
Reklama