Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čerstvý vzduch do školních lavic

Letošní velmi specifický školní rok se nezadržitelně blíží do finále, a tak nastává ideální chvíle ke zvážení, jak školní prostory připravit na ten další.

Realizace Whisper AIR „Top-connection“ v kancelářské budově, Nizozemí.
Realizace Whisper AIR „Top-connection“ v kancelářské budově, Nizozemí.

Vzhledem ke zkušenostem nasbíraným během pandemie je jasné, že pro maximální ochranu zdraví studentů a učitelů bude mít významnou roli přechod na řízené větrání společných prostor. Ze závěrů a doporučení asociace REHVA vyplývá, že díky dostatečné výměně vzduchu lze významně snížit riziko přenosu infekční nákazy uvnitř budov. Skvělým bonusem je pak jistota čistého a čerstvého vzduchu, a to kdykoli a kdekoli.

Jednotka WHISPER AIR má na svém kontě již bezpočet zajímavých realizací. Na základě úspěchu základní řady nově uvádíme variantu s možností připojení rekuperační jednotky do stropního podhledu, neboli tzv. „top-connection“. Připojení je umožněno pomocí přídavných modulů a celé řešení elegantně splývá s okolím bez viditelných vzduchovodů. Samozřejmostí je zachování výkonnosti a tichosti jednotek (jen 35 dB (A)), které jsou nadále dodávány ve variantách 400, 700 a 1000 m3.

Výše uvedené samozřejmě neplatí jen pro školní budovy, ale obecně pro veškeré veřejné a komerční prostory s vyšší koncentrací osob. Pokud tedy uvažujete o zlepšení kvality vzduchu ve vaší budově, nechte se informovat o možnostech optimálního řešení u společnosti Multi-VAC, která je generálním dodavatelem jednotek WHISPER AIR a specialistkou v oboru vzduchotechniky na území Česka a Slovenska.





2VV s.r.o.
logo 2VV s.r.o.

Společnost 2VV je českým výrobcem široké škály vzduchových clon, větracích a rekuperačních jednotek, vytápěcích jednotek, ohřívačů a čističek vzduchu. V současné době se společnost 2VV řadí mezi významné evropské výrobce nejen pro komerční, ale ...

 
 
Reklama