Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podnikatelské úvěry

Tyto úvěry se můžou zaměřovat na konkrétní cíl financování: buď jde o půjčení peněz na investice, nebo na provoz.

Podnikání je velké dobrodružství, které vyžaduje odhodlání, tvrdou práci, schopnost jednat pod tlakem a také improvizovat. Úspěch podniku často záleží na schopnosti přijmout správné rozhodnutí. Někdy se takové rozhodnutí může týkat poměrně častého problému, kterým je nedostatek financí. Zde je každá rada drahá, proto přicházíme s tímto článkem.

Podnikatelé mají na výběr ze dvou možností, a sice mohou volit mezi spotřebitelským, nebo podnikatelským úvěrem. Z názvu je patrné, že spotřebitelský úvěr si může vzít kdokoli, nezávisle na druhu činnosti. Souvisí s tím pak nemožnost nastavit parametry úvěru tak, aby co nejlépe plnil svůj účel. Spotřebitelský úvěr je zkrátka vhodný tehdy, když potřebujete rychlý obnos a nemáte čas se zabývat detaily.

Podnikatelský úvěr je mnohem sofistikovanější, dá se přizpůsobit potřebám podniku, jimž poskytovatel půjčky bude velice dobře rozumět a pomůže s nastavením. Tyto úvěry se můžou zaměřovat na konkrétní cíl financování: buď jde o půjčení peněz na investice, nebo na provoz.

Investiční půjčka řeší potřebu rekonstrukce či koupě nemovitosti, dále pak nákupu nového zařízení či technologií. U těchto půjček můžete počítat s nižším úrokem.

Provozní podnikatelský úvěr pak pokrývá výpadek financí na provoz. Peníze jsou poskytnuty na kratší dobu, než u investiční půjčky a banky často nevyžadují ručení majetkem podnikatele. Úroková sazba je však v tomto případě vyšší. Při rozhodování je dobré vzít v potaz zkušenost banky s poskytováním tohoto typu úvěru a požadavky, které na žadatele má.

Více informací

 
 
Reklama