Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kdy je ten nejlepší čas pořídit si elektrárnu?

Podzim se na první pohled zrovna nejeví jako ideální měsíc k pořízení fotovoltaiky. Možná ale budete překvapeni, že opak je pravdou. V následujícím článku se dozvíte proč.

Spousta zájemců o FVE své rozhodnutí odkládá na jaro. Od podepsání smlouvy trvá zhruba 3 měsíce, u některých firem 6 až 12 měsíců, než je možné elektrárnu nainstalovat. Proto je podzim/zima ideální dobou na výběr vhodné firmy a podepsání smlouvy, realizaci zvládnete v klidu a na jaře začnete fotovoltaiku plně využívat. Využijte plný potenciál solární elektrárny a nechte ji pracovat během nejproduktivnějších měsíců. Ani nízkých teplot se bát nemusíte, díky mírnými zimám, není problém solární elektrárnu nainstalovat i během nich.

Nejen, že díky FVE můžete využívat domácí spotřebiče, ale i ohřívat užitkovou vodu. Existuje velké množství způsobů, jak využít solární energii, kterou jste si sami vyrobili.

Díky neustále se snižujícím cenám fotovoltaických komponentů a podpoře v rámci dotačního programu Nová zelená úsporám je fotovoltaická elektrárna stále oblíbenější volbou pro rodinné domy. Solidsun smluvně garantuje poskytnutí dotace až 170 000 Kč, velikost dotace se poté odvíjí od velikosti elektrárny a kraje, ve kterém bydlíte. Třetí vlna dotací NZÚ bude trvat až do prosince 2021.

Zároveň i životnost komponentů se díky novým technologiím zvyšuje a doba návratnosti investice snižuje, je tedy ideální čas této příležitosti plně využít. Díky nonstop monitorovacímu systému společnosti Solidsun se navíc o svou FVE nemusíte vůbec starat a servisní technici odhalí a vyřeší problém dřív než klient samotný. Pro více informací vyplňte kontaktní formulář na stránkách Solidsun.cz


SolidSun
logo SolidSun

Jsme skupina Solidsun - poskytujeme komplexní řešení v oblasti fotovoltaických elektráren. A to jak pro rodinné domy, tak firmy. Navrhujeme a realizujeme FVE, stavíme FV parky v ČR i EU, zajistíme výhodný výkup přebytků energie z FVE. O klienta se staráme ...

 
 
Reklama