Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Energie ČS je jedním z nejrychleji rostoucích dodavatelů energií na českém trhu

Odborný portál TZB-Info zpracoval data od Operátora trhu s elektřinou za první kvartál roku 2020. Z nich vyplývá, že Energie ČS patří mezi nejúspěšnější společnosti v získávání nových klientů.

Leden je tradičně nejaktivnějším měsícem pro změnu dodavatele elektřiny či plynu, ve srovnání s rekordním rokem 2019 bylo ale změn dodavatelů o něco méně. Přesto svého dodavatele elektřiny změnilo za první tři měsíce roku 2020 přes 180 tisíc odběrných míst a svého dodavatele plynu téměř 60 tisíc odběrných míst.

Energie ČS v akvizici třetí a čtvrtý nejúspěšnější dodavatel

Data od operátora trhu umožnují srovnat počet odběrných míst na konci prosince 2019 a k 31. 3. 2020. Tím tak ukazují čistý přírůstek nebo naopak čistý úbytek odběrných míst a tím i klientů za první čtvrtinu roku 2020. Energie ČS za první kvartál zvýšila o 3 372 počet odběrných míst elektřiny, což byl 4. nejvyšší přírůstek mezi dodavateli. V plynu zvýšila Energie ČS počet odběrných míst o 1 253, jednalo se dokonce o 3. nejvyšší přírůstek mezi dodavateli. Celkem tak za období od ledna do března zvýšila Energie ČS počet odběrných míst o 4 625. Na konci března měla Energie ČS 55 375 odběrných míst, které představují přibližně 40 000 klientů.
 
 
Reklama