Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rekonstrukce bytového domu v italském stylu na pražské Letné

Starwork zrekonstruovali rozměrnou a architektonicky cennou fasádu rohového rezidenčního domu RIVA v Praze. Dům z roku 1914 inspirovaný klasickým italským stylem najdete na pražské Letné.

Starwork zrekonstruovali rozměrnou a architektonicky cennou fasádu rohového rezidenčního domu RIVA v Praze. Dům v klasickém stylu, inspirovaný italským stylem architektury, pochází z roku 1914 a nachází se v žádané lokalitě na pražské Letné mezi Letenským a Strossmayerovým náměstím.

Rekonstrukci fasády rohového rezidenčního domu RIVA provedl tým Starwork z lešení, protože rekonstrukce zahrnovala mimo jiné kompletní renovaci všech dřevěných oken bez narušení interiérů. Památkově chráněný dům je inspirován italskou architekturou a je pojmenován po italském městě Riva del Garda v blízkosti největšího italského jezera Lago Di Garde. Od roku 1991 se snaží domu jeho majitelé vrátit původní tvář.

Starwork u rezidenčního domu provedli rekonstrukci zdobené břizolitové fasády a zrestaurovali kamenné skulptury hlav. V rámci rekonstrukce fasády proběhl dále nátěr fasády lazurou a opravily se měděné klempířské prvky. Šikovní řemeslníci Starwork si poradí i s rekonstrukcemi kamenných teracových omítek. Při rekonstrukci domu RIVA tým opravil kamenné teracové omítky parteru domu. Podívejte se na galerii z rekonstrukce fasády.


STARWORK z lana cokoliv s.r.o.
logo STARWORK z lana cokoliv s.r.o.

STARWORK je tým profesionálů, který se specializuje na výškové práce a stavební práce ve výškách z lana, lešení a v těžko dostupných terénech. Jsme experti na Fasády, Střechy, Montáže a Sanace.

 
 
Reklama