Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inspirace pro sestavy okrasných stěn

Správně zvolená a osázená okrasná stěna může zcela proměnit tvář jinak fádního kusu zahrady. Vyberte si tu pravou z nabídky LiaStone. Nahlédněte do katalogu svahových tvárnic.

Správně zvolená a osázená okrasná stěna může zcela proměnit tvář jinak fádního kusu zahrady nebo parku. Inspirujte se v on-line katalogu LiaStone

Pro výstavbu okrasných stěn a zdí všeho druhu se s oblibou používají svahové tvárnice („svahovky“) z lehkého keramického betonu. Tento přírodní materiál i díky provedení v zemitých barvách do zahrad skvěle zapadá. V porovnání s běžným betonem mají svahovky z lehkého betonu mnohem nižší hmotnost a při stavbě se s nimi lépe manipuluje, což oceníte především při stavbě svépomocí.

Tyto speciální tvarovky jsou k dostání v různých provedeních umožňujících stavbu jednoduchých i členitých sestav s vegetačními výklenky pro pěstování vhodných druhů rostlin i bez nich. Fantazii se meze nekladou. Čím pevnější vazba, tím lepší statické vlastnosti. Díky šikovným prostupům je lze také zpevnit pomocí železobetonových výztuh.

V on-line katalogu okrasných stěn na www.liastone.cz najdete kromě inspirativní fotogalerie také u každé z nabízených svahovek i několik variant pro skladbu různých druhů stěn a zídek. V nabídce určitě nepřehlédněte multifunkční tvarovku Playstone, z níž kromě okrasných stěn hravě vytvoříte i další zahradní stavby.

Pokud si vyberete a objednáte on-line, získáte navíc 10 % slevu na celý sortiment LiaStone.

Další inspiraci najdete v tomto článku.


LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.
logo LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.

Společnost Lias Vintířov, lehký stavební materiál, k. s. vyrábí kompletní sortiment stavebních materiálů LIAPOR pro hrubou stavbu. Základním materiálem pro jejich výrobu je lehké keramické kamenivo Liapor, které nahrazuje běžné přírodní kamenivo.

 
 
Reklama