Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výhody skladovacích kontejnerů

Skladovací kontejnery představují variabilní možnost pro skladování materiálu nebo zboží. Jaké další výhody přinášejí?

Využití nacházejí v mnoha oblastech průmyslu či obchodu, případně také při řešení mimořádných událostí (přírodní katastrofy). Určeny mohou též být pro shromažďování odpadu či nářadí.

Vhodné jsou i pro dlouhodobé skladování vybraného materiálu a za podstatnou výhodu je jistě možno pokládat i jejich vodotěsnost. Jedná se proto o spolehlivou, bezpečnou, přitom však levnou volbu do mnoha typů provozů.

Skladovací kontejnery lze snadno smontovat a podobně jednoduchá je demontáž v případě, že již potřebné nejsou. V demontu se též standardně dodávají ke koncovému zákazníkovi. Současně kóje díky takto jednoduchému systému nejsou náročné na přepravu.

Vždy si je tak plně přizpůsobíte vašim aktuálním možnostem. Tuto flexibilitu dokáže dále zvýšit i využití skládacích kontejnerů.

Ocelové kóje v různých velikostech

Kontejnery se vyrábějí z kvalitních, dostatečně pevných a odolných materiálů, které jim propůjčují dlouhou životnost. Většinou se jedná o pozinkovaný plech, přičemž vnější povrch je hladký a nevyžaduje žádnou náročnou údržbu. Závěrečná barevná povrchová úprava je na rozhodnutí zákazníka. Disponovat mohou jednotlivé kontejnery vždy jednokřídlými nebo dvoukřídlými dveřmi a ty je možno dovybavit i visacím zámkem.

Konkrétní provedení je nicméně nutné zvolit vždy s ohledem na skladovaný materiál. V některých případech je například vhodné upřednostnit podlahu se záchytnou vanou. Ta se používá v okamžiku, kdy hrozí potenciální únik látky z původního obalu, případně také pro materiály hořlavé.

V závislosti na zvoleném účelu je taktéž možné si zvolit kontejner požadované délky. Nejmenší kontejnery mohou mít cca 2 metry, ty nejdelší přitom až 6 metrů. Potřebu (třeba i jednorázovou) rozsáhlejších skladovacích prostor navíc můžete řešit jednoduchým sestavením většího počtu kójí. Pronájem skladovacích prostor v Brně pomocí skladových kontejnerů vychází již od 1999 Kč za měsíc.

 
 
Reklama