Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vzduchové dveřní clony GUARD a průmyslové vzduchové clony GUARD PRO

Zimní období – to je čas, kdy se nejčastěji řeší náklady na vytápění v průmyslových halách, skladovacích prostorech, výrobních halách, autoservisech, obchodních prostorech, galeriích,apod.

V případě otevřených vrat dochází k velkému úniku tepla z vytápěných prostor a významnému navýšení finančních nákladů na neustálé dotápění. Nejlepším řešením pro zabezpečení těchto prostor je využití vzduchových clon GUARD a průmyslových clon GUARD PRO. Že jsou clony ideální pro tato řešení dokazuje studie AMCA*. Tato studie ukázala, že vzduchová clona má trojnásobnou účinnost oproti druhému klasicky využívanému zádveří.

AMCA (Air Movement and Control Association*) vytvořila komplexní studii, která měřila celkovou spotřebu energie budovy a porovnala výsledky získané ve vstupních prostorách bez použití vzduchové clony, s použitím vzduchové clony a na závěr se zádveřím. Jednalo se vždy o prostory se dvěma vchody.

Výsledky ukázaly, že clona poskytuje přibližně 65% ochranu proti pronikání venkovního vzduchu. Pro porovnání - druhé nejúčinnější řešení – zádveří poskytuje pouze 23 % ochranu proti vniknutí venkovního vzduchu. Studie jednoznačně prokázala, že vzduchové clony dokážou nejúčinněji snížit spotřebu energie budovy.


SONNIGER Czech Republic
logo SONNIGER Czech Republic

Výrobky pro průmyslové vytápění od firmy SONNIGER - teplovodní ohřívače HEATER nebo vzduchové a průmyslové clony GUARD pro umístění a udržení tepelné bariéry u vchodu do budov nebo průmyslových objektů. Různé možnosti regulace – pro jednotky HEATER ...

 
 
Reklama