Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nemáte plynovou přípojku? Pomůže zásobník

Plynové zásobníky umožňují dlouhodobě zásobovat plynem rodinné domy i větší objekty, jako hotely, penziony nebo provozovny. Plynové lahve jsou vhodné pro vytápění garáží, dílen nebo zahradních domků.

Plynové zásobníky pro rodinné domy, hotely i provozovny

Stále existuje celá řada obcí napříč ČR, které nemají zavedený plyn. Obyvatelé domů, u nichž je připojení k plynovým rozvodům komplikované nebo nemožné, mohou využívat moderní plynové zásobníky.
Plynové zásobníky umožňují dlouhodobě zásobovat plynem jak rodinné domy, tak i větší objekty, jako jsou hotely, penziony nebo firemní provozovny.
„Zásobník je nezávislý na rozvodných sítích a netýkají se ho možné poruchy či odstávky. To se může hodit třeba v odlehlejších nebo horských lokalitách. Zásobník může být vhodný i v místech, kde sice rozvody plynu jsou, ale vybudování přípojky by bylo neúnosně drahé. Navíc za něj nemusíte nic platit, protože se vám účtuje pouze spotřebovaný plyn,“ popisuje výhody plynových zásobníků Jiří Karlík, odborník pro oblast LPG a generální ředitel společnosti Primagas.

Plynové vytápění i garáže, dílny nebo zahradní domky a zahradní grily

Pro prostory jako garáž, dílna, zařízení stavby nebo zahradní domek je vhodný například přenosný radiátor na propan-butan. Topidla využívající 10kg PB láhev jsou zpravidla levná a dostatečně výkonná pro vytopení běžného prostoru garáže či dílny. Nabízejí obvykle výkon přes 4 kW a jedna desetikilová plynová láhev vám vydrží na desítky hodin provozu.
„Plynový přenosný radiátor na propan-butan má oproti elektrickým topidlům levnější a efektivnější provoz. Poskytuje totiž také sálavé teplo, které je důležité pro subjektivní tepelnou pohodu v místnosti,“ popisuje výhody tohoto způsobu vytápění Jiří Karlík.


PRIMAGAS s.r.o.
logo PRIMAGAS s.r.o.

Společnost Primagas je přední český dodavatel LPG a LNG. Primagas dodává LPG - propan butan do zásobníků, čerpacích stanic LPG a v PB láhvích ocelových a kompozitních plastových. LPG lze využít pro domácnosti i firmy k vytápění, přípravě teplé vody, ...

 
 
Reklama