Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Půjčovny Stavebnin DEK fungují v 80 prodejnách po celém Česku

Trend půjčování nářadí a stavební techniky se v Česku těší čím dál větší oblibě. Jednou z hlavních výhod této služby je výrazná úspora finanční i časová, která souvisí s vytížením stavebních firem.

V loňském roce měly Stavebniny DEK jen na půjčování obrat více než 507 milionů korun. Podle Michala Švejcara, ředitele divize půjčovna Stavebnin DEK, zažívá půjčování nářadí v Česku nebývalý boom. „Troufnu si trochu neskromně říci, že i my jsme toho důvodem. Byli jsme první, kteří spojili prodej stavebního materiálu s půjčováním strojů na jeho zpracování, a ostatní nás kopírují. Půjčovny provozujeme od roku 2013 a zatím byl náš meziroční nárůst vždy více než 100 procent. Souviselo to hodně s rozšiřováním sítě DEK půjčoven i sortimentu. I letos se růst pohybuje v řádu vyšších desítek procent,“ říká Švejcar. Letos také firma otevřela centrální depo pro půjčování velkých stavebních strojů v Praze na Zličíně.

Rostoucí zájem o výpůjčku jde napříč celým portfoliem produktů a půjčují si všechny kategorie zákazníků – stavební firmy, řemeslníci na OSVČ i koncoví zákazníci. „Když si zákazník uvědomí, že má neustále k dispozici nejmodernější techniku, nestará se o servis, ani o náklady, když stroj nepracuje, tak zjistí, že je to pro něj mimořádně výhodné,“ říká Švejcar.

DEK půjčovny disponují vším od základního ručního nářadí až po těžkou stavební techniku, jako jsou rypadla, nakladače a také zařízení staveniště, což jsou nejčastěji mobilní toalety, stavební buňky a oplocení. V číslech se blíží 100 000 kusů jednotlivých položek, které jsou v průměru jednou za 2 až 4 roky obměňovány, takže nářadí je vždy v prvotřídní kvalitě.


Stavebniny DEK
logo Stavebniny DEK

Stavebniny DEK a.s. jsou největší společností českého holdingu DEK, zabývajícího se dodávkami materiálů a služeb pro stavebnictví a výrobou stavebních materiálů. Společnost se od počátku zaměřuje na vysokou odbornost ve výběru optimálních stavebních ...

 
 
Reklama