Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Největší evropský veletrh TZB v roce 2020 - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT Milano

Prestižní veletrh MCE – Mostra Convegno Expocomfort Milano se stane opět po dvou letech výkladní skříní oboru technických zařízení budov. Dva tisíce vystavovatelů představí ve dnech 17. - 20. 3. 2020 na milánském výstavišti technologické novinky oboru TZB (HVAC&R), kde klíčovou roli hraje integrace.

Svět TZB se mění rychleji než kdy jindy, integrace a vývoj technologií jsou faktory, které nelze podceňovat; účinnost, integrované budovy, inteligentní domy a chytré domácnosti jsou hlavní dominanty, které nyní rozhodujícím způsobem ovlivňují toto odvětví.

Komfort bydlení je základní požadavek, který urychluje vývoj technologií a souvisejících funkcí a služeb, a zároveň zvyšuje tlak na výměnu spotřebičů před koncem jejich životnosti. Propojení různých domácích zařízení díky internetu věcí se neúprosně stává realitou, která ovlivňuje celý dodavatelský řetězec, od výrobců po konečné uživatele. Tento trend dosáhl v Itálii obratu 5 miliard EUR /2018) a zaznamenal 35% nárůst ve srovnání s předchozím rokem. Další přidanou hodnotu nabízejí související služby a také zvětšující se vliv koncových uživatelů, kteří jsou stále lépe informováni a mají zájem o nejinovativnější řešení pro pohodlný život.

Na veletrhu MCE, jehož minulý ročník navštívilo 160 tisíc profesionálů ze 142 zemí, se současné trendy v oboru promítnou i do nového členění výstavní plochy a doprovodného programu. Nový půdorys usnadní návštěvníkům lépe se orientovat a vyhledávat nové možnosti a technologické novinky, jednat s výrobci, konzultanty a vývojáři, získávat užitečné informace a kontakty a zvýšit konkurenceschopnost na trhu. Technologie HVAC&R a vše související s konceptem „Indoor Climate“ budou rozděleny na sektor komponentů v hale 2/4, sanitární technologie, úpravu vody, vybavení a nářadí v hale 14/18, svět vytápění, obnovitelné energie a projektování v halách 1/3, 5/7 a 10 jako obvykle, se zvláštním zaměřením na BIM. Obor systémů HVAC&R obsadí haly 13/15, 22/24, a také 9/11, kde budou vystaveny ty nejlepší inovace, doplněné sekcí „That’s Smart” - výstavou a workshopy zaměřenými na inteligentní technologie , které spojují svět vytápění a energetiky.

Informace a novinky sledujte na webu www.mcexpocomfort.it, facebooku a twitteru.

V mezinárodním kontextu se úspěšně prosazují i čeští výrobci. Loňského ročníku MCE se účastnilo 26 českých vystavovatelů na ploše 900 m2. Tento veletrh byl zařazen do dotačního programu NOVUMM (CzechTrade), díky němuž mohou malé a střední podniky i v přístím roce výrazně ušetřit náklady na účast.

Informace pro české a slovenské vystavovatele o podmínkách účasti a o dotacích poskytne Olga Pešková, Progres Partners Advertising (zastoupení MCE pro ČR a SR) na tel. 277 010 660 a e-mailu peskova@ppa.cz.

 
 
Reklama