Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelné čerpadlo pro nízkoenergetické domy a další novinky pro rok 2003

Tepelná čerpadla IVT se v České republice instalují již 11 let. Díky široké řadě výrobků je lze nalézt jak v nízkoenergetických rodinných domech s tepelnou ztrátou 5 kW, tak i v komerčních objektech s tepelnou ztrátou přesahující 500 kW. Pro příští rok připravila švédská firma IVT pro své zákazníky několik velice zajímavých novinek.

Veletrh Aqua-therm Praha 2002: hala A, stánek 150
Informace v katalogu vystavovatelů: TEPELNÁ ČERPADLA IVT s.r.o.

Modernizovaný IVT Greenline 7
Již od letošního roku jsou na český trh dodávána modernizovaná tepelná čerpadla IVT Greenline 7. Vývojové oddělení IVT se u tohoto typu zaměřilo na dosažení co nejvyššího topného faktoru. Výsledkem jsou skvělé parametry jak při využití podlahového topení, kdy je topný faktor 4,7 (0/35 podle EN 255), tak i excelentní parametry při využití radiátorového vytápění, kdy je topný faktor 3,4 (0/50 podle EN 255). Při těchto podmínkách se u standardních tepelných čerpadel pohybuje topný faktor obvykle v rozsahu 2,9 - 3,1 a u některých velmi levných tepelných čerpadel dokonce v rozsahu 2,3 - 2,4.

Díky zvýšenému výkonu, který se posunul na 7,9 kW, nachází toto tepelné čerpadlo uplatnění v rodinných domcích s tepelnou ztrátou 10 až 15 kW. Toto čerpadlo je samozřejmě k dispozici i v nejprodávanějším provedení Greenline C s vestavěným elektrokotlem a nerezovým bojlerem.

Novinka pro nízkoenergetické domy
IVT 495 TWIN je zcela nové tepelné čerpadlo určené pro větrání, vytápění a ohřev TUV v nízkoenergetických domech. TWIN využívá kombinaci odběru tepla z odpadního větracího vzduchu a tepla z plošného kolektoru nebo vrtu. Vestavěný výměník umožňuje ukládat teplo z větracího vzduchu do podzemní smyčky i v době, kdy není tepelné čerpadlo v provozu. Díky tomu je teplota zemního kolektoru stále vysoká a tepelné čerpadlo pracuje celoročně s vysokým topným faktorem. Celý systém vytápění, ohřevu TUV a ventilace je řízen jedním ekvitermním regulátorem R 400.

Toto tepelné čerpadlo je dodáváno jako kompletní energetická centrála pro dům. To znamená, že kromě tepelného čerpadla, elektrokotle, ventilátoru a bojleru je součástí zařízení i oběhové čerpadlo, expanzní nádoba a pojistný ventil topného systému, trojcestný ventil pro ekvitermní regulaci a také pojistný a zpětný ventil pro bojler. Celý systém vytápění, ohřevu TUV a větrání zabere v objektu plochu pouze 0,4 m²!

Vysokoteplotní tepelné čerpadlo IVT Greenline G
Zvyšující se počet instalací tepelných čerpadel v penzionech, domovech důchodců, bazénech a podobných objektech s vysokými nároky na spotřebu TUV, vedl výrobce k vývoji nového tepelného čerpadla IVT Greenline G určeného pro ohřev TUV s maximální výstupní teplotou vody 65°C. Toto tepelné čerpadlo lze navíc použít i u rekonstruovaných budov s původním topným systémem, který pak může pracovat i s vyššími teplotami než je standardních 55/45°C.

Nové vzduchové čerpadlo IVT Optima
Zásadní modernizace se dočkala i tepelná čerpadla vzduch/voda řady IVT Optima. Tato tepelná čerpadla dostala nový design, novou regulaci a výkonová řada byla rozšířena až do 13 kW.

Záruka 5 let
Od března letošního roku je na tepelná čerpadla IVT poskytována záruka 5 let od data uvedení do provozu. Tato záruka v sobě zahrnuje nejen výměnu vadného dílu, ale i náklady na jeho demontáž a montáž nové součástky. Tato záruka je plně kryta pojištěním výrobního závodu IVT u švýcarské pojišťovny Zürich, takže i v případě jakýchkoliv problémů na straně dodavatele případně výrobce má zákazník 100 % jistotu, že jakákoliv závada v době záruky mu bude zdarma odstraněna.

Kontakt:
TEPELNÁ ČERPADLA IVT s.r.o.
Průmyslová 5
108 21 Praha 10
tel.: 2 72 70 18 39
e-mail: ivt@veskom.cz
www.cerpadla-ivt.cz

Informace o firmě v TZB-adresáři firem
Vyžádat další informace nebo podklady