Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

E.ON zvyšuje ceny elektřiny svým stálým zákazníkům

Zvýšení cen elektřiny pro stávající zákazníky o více než patnáct procent, ceny plynu se zatím nemění.

Jeden z naších největších dodavatelů, energetická společnost E.ON, zvyšuje ceny elektřiny pro své stávající zákazníky. Dodavatel mění nejen cenu komodity, ale i výši stálého měsíčního platu. Zdražení elektřiny a stálého platu přesahuje patnáct procent, což se promítne do konečných nákladů zákazníků pěti až osmi procenty.

Ceny se nemění zákazníkům ihned, ale až při automatickém prodloužení smlouvy nebo při změně produktu, pravděpodobně během několika měsíců.

Standardní ceník Elektřina, který má největší počet stabilních zákazníků zatím zůstává beze změny. Rovněž akviziční ceníky pro nové zákazníky jsou beze změny, ale současné změny mohou být považovány za předzvěst zvýšení cen ostatních produktů obchodníka.

Zvyšování cen elektřiny sice nekoresponduje s úrovní cen na burzách, kde ceny již delší dobu setrvávají na stejné úrovni, ale energetické společnosti se musí vypořádat se změnami v energetice a také bojovat o zákazníka nebo získávat nové zákazníky pro přežití, což není zadarmo.

Cena plynu od E.ONu je celý rok na stejné úrovni, v letošním roce bez změn, není moc pravděpodobné, že by obchodník mohl přistoupit ke zlevnění, které by korespondovalo s úrovní cen na trhu.

 
 
Reklama