Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Veletrh MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT 2020 - příležitost pro prezentaci profesionálům v TZB ze 142 zemí

Přípravy na jeden z největších světových veletrhů v oblasti TZB a obnovitelných energií MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT v italském Miláně jsou v plném proudu. Další ročník se bude konat 17. - 20. března 2020 a představí stovky novinek lídrů v oboru a firem z celého světa. Minulého ročníku se zúčastnilo 2 400 vystavovatelů z 54 zemí a 162 tisíc návštěvníků ze 142 zemí.

V mezinárodním kontextu se úspěšně prosazují i čeští výrobci. Loňského ročníku MCE se účastnilo 26 českých vystavovatelů na ploše 900 m2. Tento veletrh byl zařazen do dotačního programu NOVUMM (CzechTrade), díky němuž mohou malé a střední podniky i v přístím roce výrazně ušetřit náklady na účast.

Pořadatelé veletrhu chystají řadu novinek, z nichž nejvýraznější je nové uspořádání hal, které lépe odráží vývoj v oboru. Nestačí již klasické rozdělení do čtyř “makro” oblastí - topení, chlazení, voda a energie. Vývoj v TZB je charakterizován kombinovanou integrací tepla a energie, digitálním řízením a kontrolou pro větší komfort, inteligentním využíváním informačních technologií pro optimalizaci energetických zdrojů budov a vyšší efektivitu.

Nové členění výstavních hal logicky prováže související komodity a navazující průmyslové obory a usnadní orientaci v rozsáhlé ploše výstaviště i jednotlivých hal. Nově bude ventilační, klimatizační a chladicí technika zabírat šest hal, společně se sekcí “THAT’S SMART “, kde jsou soustředěni výrobci chytrých technologií. Sektor instalačních komponent bude umístěn ve dvou halách sousedících s halami věnovanými vytápění, obnovitelné energii a projektování a dalšími synergickými odvětvími.

Veletrh MCE 2020 opět po dvou letech nabídne nejnovější produkty a inovace pro maximální komfort a zároveň optimalizaci spotřeby energie, zlepšení kvality ovzduší a životního prostředí. Nové technologie v TZB přispívají k inteligentnímu energetickému managementu nejen budov, ale i měst a celých regionů.

Informace a novinky sledujte na webu www.mcexpocomfort.it, facebooku a twitteru.

Informace pro české a slovenské vystavovatele o podmínkách účasti a o dotacích pro malé a střední podniky poskytne Olga Pešková, Progres Partners Adv. (zastoupení MCE pro ČR a SR) na tel. 277 010 660 a e-mailu peskova@ppa.cz.

 
 
Reklama