Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Honeywell v Brně investuje 10 milionů dolarů do výzkumu a vytváří 300 pracovních míst

Honeywell pokračuje v expanzi v regionu s osmi novými špičkovými laboratořemi o celkové ploše 13 000 m2.


Společnost Honeywell (NYSE: HON) dnes oznámila, že bude v České republice expandovat a v brněnském centru excelence zahajuje provoz tří nových výzkumných a vývojových laboratoří. V rámci investice 10 milionů dolarů Honeywell rovněž plánuje během několika měsíců v Brně otevřít dalších pět laboratoří. Nejmodernější laboratoře a kancelářské prostory o celkové ploše 13 000 m2 nabídnou technickým talentům v Jihomoravském kraji 300 nových pracovních míst. V Brně tímto vzniká největší výzkumné centrum společnosti Honeywell v celé Evropě. Nové prostory provozuje Honeywell Technology Solutions (HTS), vývojová a technická část společnosti Honeywell.

 

„Jihomoravský kraj je znám jako české Silicon Valley a mimo vynikající infrastruktury je zde také spousta vysoce kvalitních technických talentů. Jsem potěšen, že společnost Honeywell rozšiřuje výzkumné a vývojové centrum právě v Brně,“ konstatuje Jiří Tomíček, generální ředitel Honeywell Technology Solutions. „Společnost Honeywell touto investicí prokázala svůj závazek k růstu a rozvoji v České republice a nadále přispívá k vytváření nejdůležitější evropské základny výzkumu a vývoje společnosti v regionu.“




 

Vývojové centrum v Brně Honeywell otevřel v roce 2003. O tři roky později se stalo součástí globálního společenství výzkumných a vývojových center společnosti – Honeywell Technology Solutions. Dnes v Brně pracuje více než 1500 inženýrů v prostorách o rozloze 33 000 m2.

Nové laboratoře v Brně budou podporovat dvě klíčová odvětví společnosti – Letectví a Automatizace a řízení – a budou napomáhat ke zvyšování kvality, spolehlivosti a účinnosti elektronických a bezdrátových výrobků, jako například inteligentní termostaty, chytré regulátory či letecké elektrotechnické přístroje. Výzkum v laboratořích pomůže vyvíjet lepší a bezpečnější elektronické přístroje. Výrobky se zde budou zároveň i testovat, aby splňovaly nejpřísnější technické evropské a americké normy, které jsou stanovené pro jejich registraci na trhu.

„Od roku 2006 jsme svědky stabilního růstu a zvyšování kvalifikace místních inženýrů. Jsme také úspěšní v získávání vysoce talentovaných zaměstnanců napříč Evropou. Proto je rozšíření výzkumného a vývojového centra v Brně dalším logickým krokem. S touto vysoce kvalitní inženýrskou prací, kterou společnost Honeywell v Brně odvádí, jsme přesvědčeni, že děláme správné obchodní rozhodnutí,“ říká Suresh Venkatarayalu, prezident Honeywell Technology Solutions.

Inženýři v HTS v Brně vyvíjejí důležité technologie pro místní i globální zákazníky z různých odvětví. Mezi ně patří například bezpečné přistávací systémy pro letadla, satelitní komunikace, systémy řízení leteckého provozu, simulátory kokpitu používané pro testování nových i stávajících technologií v pilotní kabině, dálkové softwary pro poplachová zařízení a bezpečnostní systémy, rozhraní pro programování (API) výrobků připojených v domácnosti či turbodmychadla pro osobní i užitková vozidla.

HTS pracuje na všech aspektech výrobků společnosti Honeywell včetně výzkumu, produktového designu, vývoje a systémového inženýrství. Globální výzkumná centra HTS sídlící v České republice (Brno), Indii (Bengalúr, Hajdarábád a Madurai) a Číně (Šanghaj a Peking) podporují především divize Letectví a Automatizace a řízení.

O společnosti Honeywell

Společnost Honeywell (www.honeywell.com) je vedoucí společností v oblasti diverzifikovaných technologií a výrob v žebříčku Fortune 100, která poskytuje své letecké produkty a služby, řídicí technologie pro budovy, domy a průmysl, turbodmychadla a speciální materiály zákazníkům po celém světě. Další novinky a informace o společnosti Honeywell naleznete na www.honeywellnow.com, informace ke společnosti Honeywell v České republice na http://www.honeywell.cz

 
 
Reklama