Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proč je důležité, aby fasáda Vašeho domu dýchala?

Běžná čtyřčlenná rodina svými činnostmi, jako jsou praní, žehlení, vaření, koupání a také dýchání, vyprodukuje denně až 6 litrů vodních par. Tyto vodní páry procházejí v zimním období obvodovými stěnami domu do exteriéru a nekondenzují v konstrukci.

Paropropustnost (nízká hodnota difuzního odporu - µ) ¬obvodových konstrukcí je stěžejní pro zdravé bydlení. Každá novostavba obsahuje velké množství vlhkosti z omítek, podlah, zdiva a nedostatečné ochrany proti dešti. U starších staveb může být problémem vlhkost vzlínající do zdiva od základů a z okolního terénu.

Zrychlené vysychání

Systém Baumit open zkracuje díky vysoce difuzně otevřeným izolačním deskám dobu vysychání novostaveb až o 60 % a snižuje riziko kondenzace vlhkosti v obvodových stěnách téměř na nulu.

Prevence proti plísním

Kvalitní zateplení předchází tvorbě tepelných mostů. V důsledku toho nedochází ke vzniku plísní v interiéru.

Úspora energií

Zateplovací systém Vám může ušetřit až 50 % nákladů na topení.

Bez kotvení

Běžné zateplovací systémy se kotví hmoždinkami. Díky excelentní přídržnosti lepidel v systémech Baumit open a Baumit Star je možné u novostaveb rodinných domů hmoždinky zcela vynechat a v případě zateplování velmi nesoudržných povrchů použít lepicí kotvy Baumit StarTrack, které se aplikují rovněž bez perforace izolačního materiálu.

Samočisticí povrch nebo fotokatalýza

Slyšeli jste o samočisticím nebo fotokatalytickém efektu v souvislosti s povrchy fasád? Jedna ze systémových omítek Baumit NanoporTop je omítkovina nejvyšší kategorie, výrobek oceněný zlatou Známkou kvality za výrobek – technologii roku 2015, a splňuje oba parametry.

 
 
Reklama