Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

O tepelných čerpadlech HOTJET

TČ HOTJET prošla nezávislou a přísnou certifikací TUV SüdGroup a jsou v nich ty nejlepší součástky, např. kompresor Copeland Scroll, Danfoss, Siemens. Díky efektivitě výroby jsou naše ceny až překvapivě nízké.

Mohu někde vidět, jak tepelné čerpadlo funguje?

Chcete získat bližší představu, jak tepelné čerpadlo funguje, a konzultovat své požadavky s odborníkem?
Po území celé ČR máme smluvní partnery a předváděcí místa, kde Vám po předchozí domluvě ochotně předvedou tepelné čerpadlo v akci a proberou s Vámi podrobnosti možného nákupu.

Ve srovnání s jinými výrobci mají tepelná čerpadla HOTJET překvapivě nízkou cenu. Proč?

Naše tepelná čerpadla nejsou levná, to ostatní jsou drazí :)))
Principy fungování tepelných čerpadel jsou u všech výrobců stejné. I montážní díly se mnohdy neliší. Např. se nás zákazníci obvykle ptají, zda používáme kompresor Copeland Scroll, který je tak nějak automaticky zárukou kvality. Naše továrna je v podstatě montážní závod, který skládá díly od firem jako je výrobce kompresoru Copeland, Alco…
Výroba našich tepelných čerpadel se dá přirovnat ke skládání automobilu – každý dodá něco a „výrobce” ho smontuje, ačkoliv v podstatě nic nevyrábí. Velké série finálních zařízení a specializovaní dodavatelé na počátku jsou zárukou vysoké kvality za nízkou cenu. Tepelná čerpadla HOTJET neobsahují díly navíc, které mnohdy platíte, aniž chcete – jako např. vestavěná akumulační nádrž či elektrokotel. Tyto už mnozí z Vás máte, a pokud ne, koupíte je levněji než v kompletu, a na míru svým potřebám.

Jaká je záruční doba tepelného čerpadla HOTJET?

Standardní záruka je 2 roky a lze ji prodloužit na 5 let.

Lze tepelné čerpadlo připojit na jakýkoliv topný systém?

Tepelná čerpadla dosahují max. teploty výstupní vody 55 až 65° C, proto mohou být připojena pouze na nízkoteplotní topné systémy. Obecně platí, že čím nižší teplota, tím lépe. Optimálním řešením je podlahové topení s teplotou topné vody kol 35° C, doporučují se i radiátory dimenzované na teplotní spád 55/45° C.

Dále je nutné, aby dimenze rozvodů potrubí umožňovala dostatečný průtok topné vody (bez značného zvýšení výkonu oběhového čerpadla). Objem vody v topném systému by měl odpovídat alespoň 15-ti násobku výkonu čerpadla. Takovéto požadavky splňují např. samotížné topné systémy pro kotle na tuhá paliva. Problémy mohou nastat u nových systémů pro kotle na kapalný plyn, jejichž rozvody jsou dimenzovány na minimální objem vody – v takovém případě je nutné zcela změnit rozvodný systém.

 
 
Reklama