Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

První výrobce fan-coilu opět na trhu

Firma OPL, s.r.o. přesvědčuje na Aqua-thermu o výhodách fan-coilů s drátěnými výměníky.

Veletrh Aqua-therm Praha 2002: hala B, stánek 547a
Informace v katalogu vystavovatelů: OPL, s.r.o.

Vážení projektanti stavaři topenáři a instalatéři.
musím Vám oznámit, že podlahové fan-coily s drátěnýmy výměníky tepla jsou na trhu. Dříve, nebo později Vás přesvědčí o svých nepopíratelných výhodách oproti výměníkům lamelovým.

  • Lamelový výměník do podlahy nepatří - na jeho plochu dosedá prach, který se velmi těžko čistí. Drátěný výměník má plochu při porovnatelném tepelném výkonu 10x menší (srovnatelný tepelný výkon je dán jiným přestupem tepla). Zachytí tedy pouze cca 10% prachu výměníku lamelového!!! A i ten lehce odstraníte.
  • Lamelový výměník má hliníkové lamely nalisované na střední měděné trubce - tento lisovaný spoj podléhá neustálému namáhání tepelnou dilatací při častých změnách teploty v topném médiu - časem se spoj znekvalitňuje a přenos tepla se zmenšuje. Drátěný výměník má měděnou drátěnou kostru bodově napájenou na střední měděné trubce - nevzniká tedy žádné dilatační namáhání. Spoj měď x měď zaručuje "nekonečnou" životnost.
  • Lamelový výměník se mechanickým namáháním (např.čištěním smetákem nebo vysáváním vysavačem) ničí. Měkké hliníkové lamely se křiví, a ty pak - pokud jsou zprohýbané, zabraňují kvalitnímu proudění vzduchu mezi nimi - tím se samozřejmě snižuje přenos tepla. Oproti tomu drátěný výměník má mnohem tužší konstrukci odolnou vysavači i smetáku.

Přijďte se i Vy přesvědčit na vlastní oči o těchto faktech na Aqua-therm v Praze. Ing. Oplatek Petr za firmu:

OPL, s.r.o.
Heršpická 13
656 92 Brno
tel.: 543 432 211

 
 
Reklama