Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jednoduchý ohřev vody i vytápění - trend 2019

Větší uživatelský komfort lze v následujícím roce čekat i z hlediska vytápění a ohřevu vody. Nejvíce se to přitom projeví u rekreačních objektů.

Větší uživatelský komfort se nejvíce projeví u rekreačních objektů, kde se uživatelé často kloní ke stavebně méně složitým řešením, jejichž instalace zabere minimum času, zároveň ale plní více funkcí najednou.

„Trendem v tomto ohledu jsou ohřívače vody s tepelnými čerpadly, jimž postačí jednoduchá zásuvka a které je nyní možné i díky menším rozměrům zavěsit na zeď. Jejich chod vyžaduje pouze menší jistič, což je vzhledem k často horší vybavenosti chaty značná výhoda,“ uvedl Ivo Zabloudil ze společnosti Enbra, která se zabývá prodejem, instalací a servisem otopné techniky či klimatizačních zařízení.

V případě vytápění lze podle něj očekávat pokračování současného trendu, kterým je obliba klimatizací typu monoblok. „Kromě funkce chlazení zvládnou menší rekreační objekty i vytopit, a to při nízkých nákladech a bez nutnosti zasahovat do rozvodů vody,“ osvětlil oblibu tohoto řešení Zabloudil.


Tepelná čerpadla Enbra monoblok, foto Enbra
 
 
Reklama