Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Můj studující syn chce na stáž do firmy. Pomůže mu to rozjet kariéru?

Při současném nedostatku pracovních sil a menších počtech absolventů lze prostřednictvím stáží a trainee programů získat vysněnou práci.

My získáváme zaměstnance také z řad studentů středních škol, se kterými spolupracujeme v rámci programu Montérský dorost.V něm získají mladí lidé tolik potřebnou praxi, seznámí se s předpisy a s příslušnou administrativou a mají možnost poznat firemní kulturu i potenciální kolegy. Ti s dobrými studijními výsledky navíc obdrží stipendium. Z programu později přechází většina účastníků do zaměstnaneckého poměru na technické pozice.

Mohu tlumočit například zkušenosti šestadvacetiletého Martina, který byl u nás na letní brigádě a psal diplomku. Líbilo se mu pojetí trainee programu, kdy člověk rok rotuje po různých pracovištích, takže jednak získá řadu cenných zkušeností a jednak pozná, jak firma funguje. To všechno mu pomáhalo v dalším rozvoji. Nejvíc na trainee programu oceňuje možnost vyzkoušet si práci v různých odděleních, protože tak člověk v praxi zjistí, co ho nejvíce baví a kde by se chtěl v budoucnu opravdu realizovat. Jeho kolečko po firmě se zastavilo na oddělení, které se zabývá rozvojem elektromobility a kde Martin před časem začal pracovat na plný úvazek.

Odpovídá: Martina Slavíková, mluvčí E.ON ČR

Martina Slavíková, mluvčí E.ON ČR
Martina Slavíková, mluvčí E.ON ČR

E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 
Reklama