Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Věda v praxi na 50 metrech čtverečních

Expozice 3M na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně nabídne technologické inovace a oblíbený souboj brusičů.


Na veletrhu lze i letos vidět inovace z dílny technologické společnosti 3M. Prémiová řešení pro nejrůznější odvětví průmyslu – od lepení a broušení, přes filtraci vody a chlazení, ochranu zdraví při práci, až po elektromateriály a jiné speciální materiály – se představí v expozici 3M v pavilonu V. Přímo na místě se i letos pro velký úspěch znovu odehraje klání o mistra brusičského řemesla.

Jednou z hlavních atrakcí dvoupatrové expozice 3M na letošním ročníku veletrhu MSV je prosklená dílna, ve které opět proběhne oblíbená „Soutěžící budou mít za úkol za co nejkratší dobu odstranit strojově nanesený svár nejprve lamelovým kotoučem, který poté vymění za kotouč fíbrový a s jeho pomocí odstraní druhý svár. V doplňkovém úkolu pak budou muset odhadnout a co nejpřesněji uříznout 100 g oceli,“ vysvětluje metodiku soutěže Petr Raboch ze společnosti 3M. Kromě ocenění mistra brusičského řemesla čeká na nejlepší účastníky také spousta hodnotných cen. Do klání, které minulý rok zaznamenalo enormní úspěch, se letos bude možné zapojit i bez předchozí registrace.

Nejen s broušením souvisí téma ochranných pracovních prostředků. Ty od společnosti 3M budou mít vlastní expozici před pavilonem V brněnského výstaviště. „Pro návštěvníky máme připravený minivan s ochrannými pracovními prostředky. K prohlédnutí a vyzkoušení bude široká produktová nabídka od helem a ochranných oděvů, přes chrániče sluchu a zraku, až po respirátory, nebo řešení pro práci ve výškách,“ dodává Petr Raboch. Představí se zde i zbrusu nová, třetí generace respirátorů AuraTM svářečské kukly Speedglass nebo chrániče sluchu Peltor.

Expozice 3M ukáže především vlajkové produkty 3M jako například oboustranně lepicí akrylovou BTM, průmyslový suchý zip Dual LockTM, prémiové brusné kotouče CubitronTM II spolu s novinkou Silver, chladící a hasící kapaliny Novec nebo skleněné mikrokuličky, které se využívají v automobilovém průmyslu pro snižování hmotnosti plastových komponent. Chybět však nebudou ani příklady toho, jak lze vědu aplikovat v každodenním životě. Ve světě 3M je stále co objevovat.

Veletrh proběhne od 1. do 5. října 2018 v pavilónu V.

 
 
Reklama