Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proti hlodavcům moderně, ekologicky a inteligentně

Jde o problém, o němž se mnoho nemluví, ale to neznamená, že neexistuje. Přemnožení hlodavci trápí nejen města, ale i mnohé průmyslové závody. Nejsou to jen potravinářské podniky, sklady, čistírny.

Proti hlodavcům moderně, ekologicky a inteligentně

Nejsou to jen potravinářské podniky, sklady, čistírny odpadních vod, skládky odpadu a závody na jeho recyklaci. Také průmyslové závody z jiných oborů vyhledávají hlodavci jako úkryt a mohou zde způsobovat značné škody.

Proč je důležité s hlodavci bojovat? Především proto, že jsou to přenašeči zhruba padesáti nakažlivých chorob: infekční žloutenky, salmonelózy, leptospirózy a dalších. Škody způsobují také poškozením a znečištěním potravin nebo papírových obalů. Nebezpeční jsou i pro elektrické kabely a rozvody. Významné je též poškození dobrého jména firmy: jestliže kupující najde ve svém supermarketu v regále typický myší trus, asi to nezvýší jeho důvěru v něj.

V minulosti se s hlodavci bojovalo především chemickými zbraněmi – myši a potkani se hubili jedem. V současné době se však trh přetváří a z důvodu ochrany životního prostředí se chemické prostředky na hubení hlodavců přestávají používat. Tím klesá úroveň znečištění pracovního i životního prostředí.

Současně však také roste potřeba monitorovat přemnožení hlodavců, aby proti nim bylo možné v konkrétních oblastech včas zasáhnout. Boj s hlodavci se v mnoha zemích stal nejen ekonomickou, ale i politickou otázkou. WiseCon A/S je dánská firma, která se specializuje na inteligentní a dlouhodobě účinná řešení boje proti hlodavcům – bez použití chemikálií. Své produkty vyvíjí a vyrábí ve svém závodě v Helsinge, 50 km od Kodaně. V současné době se stala součástí firmy Anticimex A/S. Je mezinárodně uznávanou přední světovou firmou ve svém oboru, její výrobky jsou chráněné patentem a v souladu s předpisy EU.

 
 
Reklama