Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nově upravená prosklená veranda v Památníku Karla Čapka

Návštěvníky Památníku čekají nově upravené části stálé expozice věnované životu a dílu Karla Čapka a aktuální výstava k narození Miroslava Horníčka.

Veranda pro děti i legendární nahrávka z RFE

Jak připomíná Kristina Váňová, ředitelka Památníku Karla Čapka, návštěvníky Památníku čekají také nově upravené části stálé expozice věnované životu a dílu Karla Čapka.
„V prosklené verandě je interaktivně zpracováno téma Bratři Čapkové dětem – nově upravený prostor s výhledem do zahrady je vybaven knížkami pro děti a originálními hracími prvky. Úpravami prošla také místnost věnovaná vztahu Karla Čapka a prezidenta T. G. Masaryka. V expozici F. Peroutky si mohou návštěvníci poslechnout další doplněné autentické nahrávky, například rozhlasovou relaci z 1. května 1951, kterou bylo zahájeno oficiální vysíláni rádia Svobodná Evropa - RFE - z Mnichova,“ dodává ředitelka Památníku.

Aktuální výstava připomene aristokrata humoru Miroslava Horníčka

V letošní roce uplyne sto let od narození velikána českého humoru Miroslava Horníčka. Kulaté výročí připomene Památník Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše poutavou výstavou Miroslav Horníček - aristokrat humoru. Výstava otevřená od 29. dubna do 31. srpna připomene tuto všestrannou osobnost české kultury v její nebývalé šíři. Návštěvníci si tak Horníčka vybaví nejen jako nezapomenutelného vypravěče, herce, spisovatele nebo dramatika, ale také jako scénáristu, režiséra či talentovaného výtvarníka.


 
 
Reklama