Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Mezinárodní koncern Lindab: čisté tržby v roce 2017 vzrostly na 826,6 mil. EUR

Švédský mezinárodní koncern Lindab International AB, který působí ve 32 zemích včetně České republiky, zveřejnil své ekonomické výsledky za uplynulý rok.

Areál Lindabu v Praze – Ruzyni
Areál Lindabu v Praze – Ruzyni

Přední světový výrobce a prodejce vzduchotechniky a dalších stavebních komponent z tenkostěnné oceli, lehkých střešních krytin, fasádních a okapových systémů především díky úspěchům své největší divize Products & Solutions zaznamenal celkový nárůst čistých tržeb v meziročním srovnání o 5 % na zhruba 826,6 mil. EUR (8,242 mld. SEK). Provozní zisk před úroky a zdaněním (EBIT) dosáhl vloni zhruba 49,3 mil. EUR (492 mil. SEK).

Na celkové vlně růstu jede také Lindab v České republice, který vloni investoval do automatizace výrobních procesů ve svém výrobním areálu v Praze-Ruzyni 1,47 mil. EUR (téměř 40 mil. Kč). Zatímco dřívější investice (přes 20 mil. Kč v roce 2015) byly realizovány za podpory švédské mateřské firmy, ty loňské již zajišťoval český Lindab s. r. o samostatně a využil při tom řady domácích subdodavatelů. V rámci automatizace a robotizace výroby má Lindab s. r. o. v plánu investovat např. do dalších tří robotických výrobních linek. Celkové investiční náklady českého Lindabu do projektu automatizace v období let 2015–2020 dosáhnou k 100 mil. Kč.

 
 
Reklama