Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Co zohlednit při výběru rolet a žaluzií

Které otázky byste si měli položit vždy, když vybíráte stínicí techniku? Jsou dvě.

Stále častěji se setkáváme s kombinací venkovních rolet a žaluzií na jednom domě
Stále častěji se setkáváme s kombinací venkovních rolet a žaluzií na jednom domě

Vnitřní nebo venkovní stínění?

Ideálně oboje. Venkovní rolety nebo žaluzie zachycují tepelné záření dříve, než stačí projít oknem do místnosti. Obecně platí, že venkovní stínění je až trojnásobně účinnější než produkty vnitřní stínicí techniky. Interiérové stínění se dá využít k přistínění, k ochraně před zvědavými pohledy zvenku a navíc jako dekorativní prvek. Nahradí závěsy a často i záclony.

Rolety nebo žaluzie?

Venkovní rolety představují nejefektivnější způsob ochrany proti slunci. Zároveň brání v zimě úniku tepla a v létě naopak nepouštějí teplo dovnitř. Snižují hluk z ulice, chrání před nepříznivým počasím i před zloději.

Venkovní žaluzie jsou velmi moderní a hodně rozšířené. Jejich největší výhodou je možnost naklápění lamel a plynulá regulace osvětlení v místnosti.

Stále častěji se setkáváme s kombinací venkovních rolet a žaluzií na jednom domě – rolety tam, kde se odpočívá a spí, žaluzie v místnostech, kde probíhá běžný denní ruch.

Oblibu si stále více získávají také screenové rolety určené pro venkovní použití. Jejich odolná látka zabraňuje přehřívání interiéru. Velkou výhodou je možnost výhledu ven i při stažené roletě, zatímco dovnitř přes ni není vidět.


Almma
logo Almma

Díky dlouhodobým zkušenostem v oboru stínicí techniky a garážových vrat jsme si vytvořili spolehlivou a stálou síť renomovaných dodavatelů. Můžeme se dokonce pochlubit spoluprací s evropskou špičkou na trhu, německou společností heroal. Těší nás, že stále ...

 
 
Reklama