Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Den dřevostaveb 2017 navštívilo přes tisíc návštěvníků

V sobotu dne 7. 10. 2017 byly veřejnosti zpřístupněny vybrané vzorové a referenční stavby členských firem Asociace dodavatelů montovaných domů na území celé České republiky.

Vzorový dům od člena ADMD
Vzorový dům od člena ADMD

Cílem akce bylo propagovat u široké veřejnosti kvalitní dřevostavby, a to nejenom vzorové a referenční domy, ale i rozestavěné stavby členských firem ADMD. Vzhledem k tomu, že se obdobná akce těší velké oblibě v zahraničí, a to zejména v BRD, Rakousku a na Slovensku, rozhodla se Asociace uspořádat podobnou akci i v České republice.

Je možno s potěšením konstatovat, že akce Den dřevostaveb 2017 byla z pohledu organizátora, tj. Výkonné rady ADMD, úspěšná, protože domy, které byly prezentovány, si přišlo prohlédnout více něž tisíc návštěvníků, z nichž vážný zájem o výstavbu nové dřevostavby projevilo 184 lidí, kteří navázali osobní kontakty s obchodními zástupci zúčastněných firem.

Smysl akce byl naplněn hlavně tím, že návštěvníci, resp. zájemci o nový dům, získali komplexní a kompetentní informace o dřevěných montovaných domech, o jejich konstrukci, vlastnostech, technologii výstavby a průběhu zakázky.

Den dřevostaveb 2017 tak umožnil široké veřejnosti si domy nejenom prohlédnout na vlastní oči, ale i osahat, prozkoumat všechny detaily a dozvědět se od kvalifikovaných zástupců a prodejců jednotlivých firem všechny potřebné informace, které při svém rozhodování potřebují a to např. o cenách, možnostech financování, průběhu stavebního řízení a časovém harmonogramu zakázky, záruce, vybavení domů domovní technikou apod.

Jedním z míst, kde mohli zájemci o dřevostavby navštívit více domů najednou, bylo Národní stavební centrum, resp. Centrum vzorových domů EDEN 3000 na Bauerově ulici č. 10 v Brně (vedle areálu BVV), kde navíc pro návštěvníky probíhal zajímavý doprovodný program a to např. odborné poradenství a konzultace v oblasti výstavby nízkoenergetických domů, přednášky o dřevostavbách, tepelných čerpadlech, řízeném větrání, apod. Nechyběly ani akce pro děti, občerstvení a soutěž pro návštěvníky, do které se zapojilo 77 lidí, z nichž 23 si odneslo zajímavé ceny, které do soutěže věnovali vystavovatelé Národního stavebního centra.

 
 
Reklama