Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

27. mezinárodní sympozium Sanace 2017 a 3. mezinárodní konferenci Popílky ve stavebnictví

Sdružení pro sanace betonových konstrukcí (SSBK), Asociace pro využití energetických produktů (ASVEP) a Fakulta stavební VUT v Brně si Vás dovolují pozvat k účasti na dvacátý sedmý ročník mezinárodního sympozia s názvem SANACE 2017 a třetí ročník konference POPÍLKY VE STAVEBNICTVÍ 2017, které se budou konat ve dnech 18. – 19. května 2017.

V posledních dvou letech se sympozium Sanace i konference Popílky již snad natrvalo zabydlely v důstojných prostorách Fakulty stavební VUT v Brně, v areálu Veveří 95, které jsou kombinací moderních prostor v historicky významném stavebním komplexu. Akce bude v tomto roce pořádána jako dvoudenní, slavnostní předání tradičních ocenění proběhne v historické aule fakulty v rámci společenského večera, který zakončí první den konání.

Pro odbornou veřejnost bude jistě vítanou skutečností, že sympozium SANACE 2017 i konference POPÍLKY VE STAVEBNICTVÍ 2017 budou probíhat současně, ve dvou paralelních sálech, které umožňují, aby si každý z účastníků zvolil pro něj optimální kombinaci příspěvků, které bude moci sledovat. Odborný program obou akcí se velmi vhodně doplňuje.

Sympozium SANACE 2017 se v letošním roce koná již po sedmadvacáté. Při svém vzniku si dalo za cíl seznamovat odbornou veřejnost s nejnovějšími poznatky v oblasti sanací betonových konstrukcí, a tento cíl se s plným nasazením pokusí naplnit i tentokrát. Opět budou osloveny významné osobnosti se širokého spektra oboru, jak se praktické, tak akademické a výzkumné sféry, aby obohatily jednotlivé přednáškové sekce svými příspěvky.
Téma sympozia 2017: Sanace a rekonstrukce objektů v kontextu památkové ochrany I letošní 27. ročník sympozia SANACE 2017, je členěn do tematických bloků, které pokrývají celý rozsah průběhu sanací a to od přípravných prací a diagnostiky, přes průběh a realizaci sanace, až po nové sanační materiály a nové technologické postupy sanací.

Konference POPÍLKY VE STAVEBNICTVÍ 2017 je zaměřena zejména na situaci v oblasti produkce a způsobu hodnocení vedlejších energetických produktů ve smyslu současné legislativy a orientaci především k hodnocení výsledného výrobku.
Téma konference 2017: Popílky a jejich využití ve 3. tisíciletí Program konference POPÍLKY VE STAVEBNICTVÍ 2017 je rozčleněn do tematických bloků, které si kladou za cíl pokrýt celou problematiku vedlejších energetických produktů (VEP). Tématem 3. ročníku konference POPÍLKY VE STAVEBNICTVÍ 2017 je klasifikace jednotlivých produkcí VEP, upřesnění terminologií a důraz na implementaci konceptu oběhové ekonomiky, kde je na vedlejší produkty nahlíženo jako na zdroj strategických surovin. Vzhledem k vývoji legislativních předpisů pro spalovací zařízení se bude konference dotýkat i možných dopadů na kvalitu VEP v souvislosti s jejich plněním.

Pozvánka Sanace + Popílky 2017.docx


Vysoké učení technické v Brně Fakulta stavební
logo Vysoké učení technické v Brně Fakulta stavební

Jedním z 24 ústavů na Fakultě stavební v Brně je Ústav technických zařízení budov, který je odborně zaměřen na obory Technika prostředí budov Technická zařízení budov Energetika budov Aplikovaná fyzika Tepelná technika TZB Modelování a simulace TZB Výuku ...

 
 
Reklama