Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ERÚ vydal cenová rozhodnutí zohledňující čerstvé notifikace Evropské komise

ERÚ vydal dvě cenová rozhodnutí, cenové rozhodnutí ERÚ č. 9/2016, kterým se mění cenové rozhodnutí ERÚ č. 5/2016, a cenové rozhodnutí ERÚ č. 10/2016, kterým se mění cenové rozhodnutí ERÚ č. 7/2016.

Cenové rozhodnutí ERÚ č. 9/2016 stanovuje výši podpor pro obnovitelné zdroje a změna spočívá v doplnění těch obnovitelných zdrojů, které získaly notifikaci Evropské komise na přelomu listopadu a prosince. Cenové rozhodnutí ERÚ č. 10/2016 mění výši příspěvků od zákazníků, které je potřeba na tuto podporu vybrat.

„Sdělila jsem, že ERÚ, pokud dostane platné notifikace k podpoře, vydá změnová cenová rozhodnutí bez zbytečných odkladů. Dva pracovní dny po obdržení oficiálního notifikačního rozhodnutí jsme zahájili veřejný konzultační proces a za další týden vydáváme hotové cenové rozhodnutí,“ říká Alena Vitásková, předsedkyně ERÚ.

Kromě dvou dnes vydaných cenových rozhodnutí pouští ERÚ do veřejného konzultačního procesu také změny týkající se cenových rozhodnutí ohledně kombinované výroby elektřiny a tepla s datem uvedení do provozu do konce roku 2012, druhotné zdroje zprovozněné do konce roku 2012 a zbývající obnovitelné zdroje zprovozněné do konce roku 2005.

Návrh na vypsání podpory pro tyto zdroje umožnilo společné písemné stanovisko ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka a předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petra Rafaje.

„Věřím, že i tento veřejný konzultační proces proběhne bez problémů. Změny v cenovém rozhodnutí pak provede ERÚ ještě tento rok a platit by začaly od 1. ledna 2017,“ říká Alena Vitásková.

 
 
Reklama