Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové modely a funkce pohonů pro klapky Siemens OpenAir

Divize Building Technologies společnosti Siemens obohatila svou řadu pohonů pro klapky OpenAir o nové modely a funkce.

Nové komunikační pohony pro klapky a kulové ventily s krouticím momentem 5 a 10 Nm komunikují přes protokol Modbus RTU. Dvoubodové propojení již není nadále nutné, což ušetří peníze i čas během uvádění do provozu a umožní rychlou integraci do automatizovaných systémů budov. Dále je k dispozici vzdálený přístup a komplexní diagnostika a analýza, které naopak usnadní preventivní údržbu a v případě potřeby rychlé odhalení závad.

Široká škála standardních modelů je nyní vybavena patentovanými motory s nízkou hlučností <30 dB(A). Další nové funkce zahrnují přepínač směru otáčení, který umožňuje změnit smysl rotace bez nutnosti dalších kabelů, a také automatickou detekci koncových stavů, která vede k vyšší energetické účinnosti a nižším provozním nákladům. Zařízení jsou k dispozici s napájením AC/DC a vysokou variabilitou, díky kterým jsou vhodná pro veškeré nízkonapěťové aplikace.

Nejmodernější pohony pro klapky OpenAir se snadno a rychle instalují díky systému upevnění hřídele jedním šroubem a nabízejí ohromnou odolnost a životnost s přibližně pěti miliony přestavných cyklů. Stejně jako ostatní zařízení v řadě OpenAir na sobě mají nové pohony pro klapky natištěný kód datové matice, který umožňuje okamžitý online přístup k informacím o výrobku (produktové listy, návod k instalaci apod.).


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama