Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Budova Enterprise Office Centre mění vlastníka

Jedna z nejvýznamnějších kancelářských budov v Praze – Enterprise Office Centre –změnila vlastníka. Od developerské společnosti Erste Group Immorent ji společně koupili RSJ Investments a zakladatelé Avastu.

Budova Enterprise Office Centre

Administrativní komplex Enterprise Office Center, který developerská společnost Erste Group Immorent předala do užívání prvním nájemníkům na konci roku 2015, je umístěn na Praze 4 – Pankrác v těsné blízkosti magistrály a jen pár kroků od stanice metra Pankrác. Dvanáctipodlažní budova nabízí 29 069 m2 kanceláří nejvyšší třídy „A“, dodatečné prostory pro nájemce a až 400 parkovacích míst. Budovu podle návrhu architekta Vladimíra Krátkého postavila stavební firma STRABAG.

Budova Enterprise Office Center je certifikována prestižním mezinárodním certifikátem BREEAM Excellent, promyšlené technologie zaručují až 25% úsporu energií ve srovnání s podobnými budovami. Moderní přístup k ekologii a udržitelnosti se projevuje i v dalším vybavení. V garážích Enterprise Office Center jsou připraveny zásuvky pro dobíjení elektromobilů a zaměstnancům – cyklistům je k dispozici úschovna kol se sprchami a uzamykatelnými skříňkami. Velkoryse řešené prosklené atrium je spolu s kavárnou a zahradou přístupné široké veřejnosti a slouží příležitostně také jako galerie a kulturní prostor.

ENTERPRISE OFFICE CENTER
  • Celková plocha: 31 691 m2
  • Kancelářské plochy: 29 069 m2
  • Developer: Erste Group Immorent ČR
  • Architekt: Doc. Ing. arch. Vladimír Krátký
  • Environmentální aspekty budovy: certifikace BREEAM EXCELLENT

ENTERPRISE OFFICE CENTER, foto Erste Group Immorent
Komentáře k transakci

„Enterprise Office Center je pro nás jako developera budova, ve které jsme zúročili všechny naše dosavadní zkušeností a know-how v oboru developmentu. Kvalita projektu, jeho vynikající umístění na Pankráci i vysoká obsazenost prestižními nájemci, jako je Avast a CSC Computer Science, přilákaly velké množství zájemců o koupi. Budovu získali profesionálové, kteří k ní mají blízko i všechny předpoklady, aby zajistili její další rozvoj a prvotřídní servis nájemníkům,“ uvedl k prodeji Tomáš Velemínský. Ten z pozice jednatele Erste Group Immorent ČR stojí mimo jiné za projekty úspěšných business parků Futurama a Avenir.

„Koupí Enterprise Office Center jsme získali jednu z nejprestižnějších kancelářských budov na pražském realitním trhu. Budova je kombinací kvalitní architektury a skvělých nájemců a je dominantou Prahy 4. Společně s našimi spoluinvestory, významnými českými podnikateli Eduardem Kučerou a Pavlem Baudišem, chceme pokračovat v akvizicích dalších nemovitostních projektů,“ uvedl za nové majitele Lukáš Musil, člen představenstva RSJ Investments.

 
 
Reklama