Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Centropol Energy navyšuje kapitál

Společnost CENTROPOL ENERGY, a.s. navýšila svůj základní kapitál. Navýšení bylo provedeno vkladem divize servisních služeb stávajícího akcionáře, společnosti CENTROPOL HOLDING, a.s.

Tento krok směřuje k dalšímu posílení společnosti a zefektivnění jejího fungování, a to především díky integraci služeb v oblasti ICT a finančních služeb do struktury společnosti. Tento krok se nijak nedotkne smluvních vztahů se zákazníky CENTROPOL ENERGY, a.s.

Jaromír Chabr, ředitel společnosti a člen představenstva CENTROPOL ENERGY, a.s. k tomu uvedl: „Po úspěšném začlenění služeb virtuálního operátora z počátku roku 2015 je plánovaná integrace interních servisních služeb dalším logickým krokem v rámci naší strategie soustředit všechny relevantní aktivity na jednom místě. Věříme, že prohloubená integrace přispěje k tomu, abychom našim zákazníkům i nadále poskytovali služby v té nejvyšší kvalitě.“

Mezi hlavní důvody zásadní ekonomicko – administrativní změny je zefektivnění a tedy zlevnění řady finančních operací. Centropol tak chce ještě více těžit z výhod, které má jako alternativní dodavatel proti hlavním hráčům na trhu. „Dokážeme poskytovat všechny služby ve vysoké kvalitě, ale s nižšími náklady než velké společnosti. Díky tomu jsme schopni neustále nabízet atraktivní ceny a zajímavé bonusy pro naše zákazníky,“ vysvětluje majitel společnosti Aleš Graf.

Jednou z velkých konkurenčních výhod Centropolu je také jeho moderní zabezpečení provozu a zejména dat o zákaznících, které patří k nejšpičkovějším na domácím trhu. „Data o zákaznících jsou to nejcennější, co firma má a přiměřeně tomu jsme nastavili jejich ochranu,“, potvrzuje ředitel ICT Lukáš Komín. Už při vstupu do sídla firmy v Ústí nad Labem vidíte vstupy na otisky prstů, kódování přístupů a kvalitní bezpečnostní monitoring celé budovy. Stejně precizně pracuje společnost také se všemi klíčovými daty.

CENTROPOL působí na trhu s elektřinou již od roku 2002 a je jedním z největších alternativních dodavatelů v České republice. Na trh se zemním plynem vstoupila společnost na začátku roku 2010. Zemní plyn a elektřinu dnes dodává zhruba 330 tis. zákazníků. Převážnou část odběratelů, zhruba 80 procent, tvoří domácnosti. Zbylých 20 procent tvoří města a obce, organizace státní správy či malé a střední firmy. Mezi významné zákazníky Centropolu patří například ministerstvo vnitra, ministerstvo spravedlnosti, více než polovina krajů, krajských měst a řada nemocnic. CENTROPOL dodává energie také maloobchodním sítím, malým a středním podnikům, sedmi zoologickým zahradám, a mnoha dalším společnostem.

CENTROPOL ENERGY, a.s. se v letech 2014-2016 třikrát umístil v žebříčku Czech TOP 100 a stal se jednou z největších firem Ústeckého kraje. Tržby společnosti dosáhly v roce 2015 téměř osmi miliard korun. Do skupiny CENTROPOL patří také první plnohodnotný virtuální mobilní operátor zaměřený na domácnosti, který spustil své služby v září 2013.

 
 
Reklama