Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Antireflexní sklo Guardian Clarity zajistí návštěvníkům muzeí větší požitek z exponátů

Chtějí-li provozovatelé muzeí, aby na jejich výstavách zářilo umění a nikoliv ochranné sklo výstavní vitríny, stále častěji volí oboustranné antireflexní sklo Guardian Clarity.

Díky sklům Clarity jsou výstavní vitríny v muzeu téměř neviditelné a působí, jako by nebyly zasklené, přitom je však zajištěna nezbytná ochrana a bezpečnost těchto často neocenitelných a nenahraditelných artefaktů.

Skupina Guardian Industries’ Glass Group v Evropě představí sklo Clarity pro výstavní vitríny ve stánku #41 na výstavě Mezinárodní rady muzeí ve dnech 4. až 6. července v italském Miláně. Výstava probíhá současně s Generální konferencí ICOM, která se koná od 3. do 9. července.

Muzeum Médiathèque Pierre Amalric d’Albi v jižní Francii například nechalo pro uložení nejvzácnějších a nejcennějších historických knih zhotovit na zakázku 7 metrů dlouhou výstavní vitrínu s použitím skla Clarity. „Antireflexní sklo Guardian Clarity splnilo naše tři podmínky na výstavní vitrínu: ochranu, estetiku a poměr kvality a ceny,“ říká ředitelka muzea Jocelyne Deschaux.

Organizátoři putovní výstavy nedocenitelných a starobylých egyptských artefaktů s názvem „Osiris, Egypt’s Sunken Mysteries“ se rovněž rozhodli ve výstavních vitrinách použít oboustranné antireflexní sklo Clarity. Tato výstava obsahuje staleté artefakty nalezené hluboko pod korytem egyptského Nilu.


 
 
Reklama