Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Mostra Convegno Expocomfort Milano – veletrh pro 134 zemí světa

Letošní ročník veletrhu Mostra Convegno Expocomfort (MCE), který se konal v březnu v italském Milánu, potvrdil renomé světové akce v oboru TZB.

Důkazem významu veletrhu MCE jako platformy pro prezentaci technologických novinek a uzavírání nových obchodů je 2100 vystavovatelů, z toho 40 % ze zahraničí a přes 155 tisíc návštěvníků hovořících všemi světovými jazyky.

Veletrh MCE, který letos oslavil 40. výročí, patří k vedoucím evropským akcím ve svém oboru a jeho pořadatelé i nadále neslevují z vysokých nároků. Jeho úspěchu pomáhá samozřejmě i progresivní rozvoj oboru TZB, který nezaostává za současným turbulentním vývojem v ostatních technických oblastech. Hlavním mottem letošního ročníku veletrhu MCE byla inovace, efektivita, sektorová integrace + konvergence a kompetence. Veletrh představil mimo jiné high-tech novinky pro inteligentní budovy, vyznačující se energetickou účinností a komfortem a splňující podmínky udržitelného rozvoje, plně podporující současný trend začlenění budov do celého organismu tzv. inteligentních měst (Smart Cities).


Jako jeden z mála odborných veletrhů zaznamenal veletrh MCE nárůst zahraničních účastníků. Mezi letošními návštěvníky byli profesionálové ze 134 zemí ze všech koutů světa, kromě klasických evropských destinací také např. z exotické Francouzské Guyany, Svazijska a Zimbabwe. Proti roku 2014 zaznamenala dvouciferný nárůst i návštěvnost z evropských zemí, jako je Kypr, Island, Lotyšsko, Moldávie, Srbsko, Ukrajina a nechybí ani Česká republika. Přibyli i návštěvníci z jižní Ameriky, např. z Chile a Kolumbie. Z opačné strany zeměkoule se výrazně zvýšil počet návštěvníků z Arménie, Gruzie, Íránu, Kuvajtu, Libanonu, Pákistánu a díky loňskému uvedení veletrhu MCE v Singapuru i zástupců jihovýchodní Asie, včetně Indonésie, Malajsie a Thajska.

Pro naše vystavovatele je samozřejmě zajímavý i italský trh. K tradičním návštěvníkům z průmyslového severu letos přibyli zájemci ze střední a jižní Itálie. Podle oficiálních zdrojů činily příjmy italského průmyslu v roce 2015 necelých 46 miliard €, což řadí Itálii na třetí místo mezi evropskými zeměmi. Kolem 19 miliard € pochází z oboru TZB, kde nastal růst o 2,2 % v roce 2015, přičemž se očekává další zvýšení obratu, včetně exportu. A to je další potvrzení významu veletrhu MCE jako platformy pro uzavírání nových obchodních kontraktů. Mnozí ze stálých vystavovatelů, včetně českých a slovenských, již nyní podepsali přihlášky pro rok 2018.

Zájemci o účast na dalším ročníku, který se bude konat 20. - 23. 3. 2018, se mohou obrátit na zastoupení pořadatele veletrhu MCE pro Českou republiku a Slovensko, agenturu Progres Partners Advertising, na tel. 277 010 660 nebo e-mailu peskova@ppa.cz


 
 
Reklama