Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Město Tábor spolupracuje se společností E.ON na energetických úsporách

Cílem spolupráce města Tábor a energetické společnost E.ON je vybudovat město, které chytře, smysluplně a šetrně využívá moderní technologie s cílem zlepšit životní prostředí i kvalitu života místních obyvatel.


zleva: Jiří Fišer - starosta města Tábor a Michael Fehn - předseda představenstva E.ON Czech Holding AG u podpisu memoranda v rámci slavnostního vyhlášení vítězů soutěže E.ON Energy Globe Award ČR

„V rámci projektu chytrého města budeme hledat cesty, jak snížit spotřebu energií a zlepšit ochranu životního prostředí. Jednou z cest je například zefektivnění veřejného osvětlení nebo další rozvoj alternativních pohonů v rámci městského vozového parku,“ vysvětluje Michael Fehn, předseda představenstva E.ON Czech Holding AG.

Memorandum o projektu takzvaného Smart City podepsal starosta města Tábor, Ing. Jiří Fišer, a předseda představenstva E.ON Czech Holding AG, pan Michael Fehn, při příležitosti slavnostního vyhlášení vítězů soutěže E.ON Energy Globe Award ČR. „Naším cílem je dosáhnout efektivní spolupráce na úsporách nejen s představiteli města, ale také s místními občany, akademickou sférou nebo podnikatelskými subjekty v regionu,“ upřesňuje Michael Fehn.

Mimořádného ocenění se v rámci soutěže E.ON Energy Globe Award ČR dočkala také Střední průmyslová škola strojní a stavební Tábor, která byla oceněna za projekt studentských elektromobilů. Žákům této střední školy se za podpory učitelů podařilo vymyslet a postavit elektrickou tříkolku s dvěma motory, poháněnou celkem čtyřmi bateriemi. Autoři projektu za to od společnosti E.ON obdrželi víkendový pobyt na Lipně.


E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 
Reklama