Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Knauf provedl kapitálový vstup do společnosti LB Perlit

Knauf uzavřel smlouvu o vytvoření společného podniku s firmou LB Minerals, a. s. Konkrétně se jedná o kapitálový vstup do společnosti LB Perlit, s.r.o., v této souvislosti došlo rovněž ke změně názvu firmy na LBK Perlit, s.r.o..

Dynamický rozvoj společnosti Knauf, který byl v posledních letech provázen na jedné straně pravidelným rozšiřováním portfolia svých výrobků, včetně převzetí některých významných značek v oblasti stavebních hmot, a na druhé straně stabilní ekonomickou situací firmy, doznal dalšího významného kroku.

Knauf uzavřel smlouvu o vytvoření společného podniku s firmou LB Minerals, a. s., konkrétně se jedná o kapitálový vstup do společnosti LB Perlit, s.r.o., které se tímto krokem zvýšilo základní jmění na 6 600 750 EUR. V této souvislosti došlo rovněž ke změně názvu firmy na LBK Perlit, s.r.o.

Současný jednatel firmy Knauf Praha a Knauf Bratislava – Ing. Radek Bedrna, MBA, se stává druhým jednatelem firmy LBK Perlit, společně s Ing. Jánem Mendelem, MBA.

V rámci nově uzavřené smlouvy o spolupráci se obě strany zavázaly během roku 2015 významným způsobem zmodernizovat a zkvalitnit výrobu jednotlivých frakcí perlitu. V souladu se současnými požadavky stávajících a potenciálních zákazníků jde především o výrobu užších a přesnějších frakcí tohoto materiálu, jenž nachází široké uplatnění v mnoha odvětvích stavebního průmyslu, zejména pak při výrobě izolací, speciálních betonů apod.


Knauf Praha s.r.o.
logo Knauf Praha s.r.o.

Společnost KNAUF Praha s.r.o. působí na českém stavebním trhu od roku 1991. Je jedním z nejvýznamnějších výrobců stavebních materiálů v oblasti sádrokartonových produktů a systémů. Značka Knauf je vždy spojována s vysokou kvalitou a nadstandardním ...

 
 
Reklama