Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sympozium Sanace 2015 - od 13. do 15. května v Brně

Sympozium se koná symbolicky v budovách, jejichž stáří je více než 100 let. Citlivá rekonstrukce je však činí stále moderními. nevšední zážitky nabídne i návštěva výzkumného centra AdMaS.


25. ročník sympozia Sanace 2015 organizuje Sdružení pro sanace betonových konstrukcí, uskuteční se již tradičně v květnu 2015 v Brně. Na rozdíl od předchozích sympozií, která se konala v rámci areálu „Brněnského výstaviště“, je toto připraveno v historických budovách Fakulty stavební VUT v Brně, na Veveří ulici 95, postavených v roce 1911 pro „C.K. Českou vysokou školu technickou Františka Josefa v Brně“.

I když stáří budov je více než 100 let, citlivá rekonstrukce budov, která se uskutečnila v minulých letech, činí tyto budovy, nyní využívanými Fakultou stavební, stále moderními.
Organizátoři sympozia totiž vzali v úvahu přání některých účastníků sympozia, bývalých studentů Fakulty stavební, o návštěvu nových prostor fakulty a v rámci tohoto jubilejního sympozia umožní účastníkům navštívit moderní výukové prostory a laboratoře fakulty. Účastnící sympozia se tedy mohou seznámit se současným, ale i budoucím vývojem této, v naší zemi největší, Fakulty stavební.

25 let vývoje v diagnostice stavebních konstrukcí

"Zajímavou akcí bude jistě i návštěva výzkumného centra AdMaS, v rámci slavnostního večera", říká prof. Ing. Leonard Hobst, CSc., prezident SSBK a pokračuje: "předpokládám, že všichni účastníci sympozia si odnesou nevšední zážitky. Stěžejním bodem sympozia však jistě budou odborné přednášky, řada z nich hodnotí pětadvacetiletý vývoj v různých oblastech oboru „sanace betonových konstrukcí“.
Musíme si totiž uvědomit, že před 25 lety ještě nebyl internet, nebyl e-mail a diluviální PC sice umožňovaly psát omezeně texty a hrát „piškvorky“, ale se současnými PC měly jen málo společného. Obdobné to bylo i u ostatních přístrojů, které využívaly elektronické součástky. Tento pokrok se zvláště projevil u přístrojů pro diagnostiku stavebních konstrukcí a PC pro projektování staveb. Na sympoziu se objeví mnoho zajímavých námětů a každý z účastníků si může odnést (a jistě odnese) mnoho nových námětů pro svůj další profesionální život. I přátelská setkání, která se navazují a uskutečňují v rámci konání sympozia patří k velkým pozitivům těchto odborných setkání."


 
 
Reklama