Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

E.ON uklízel Česko, vyhradil si na to speciální den

18. dubna proběhl v České republice druhý ročník akce Ukliďme Česko, jejímž cílem je mapovat a likvidovat černé skládky. Do akce, která loni získala ocenění ekologický oskar v soutěži E.ON Energy Globe Award ČR, se letos vedle dobrovolníků zapojily také firmy.

Společnost E.ON jako hlavní partner akce dokonce naplánovala speciální úklidový den svých zaměstnanců. Úklidový den proběhl v pátek 17. dubna pod názvem „E.ON uklízí Česko“ v Brně a Českých Budějovicích. „S pomocí našich zaměstnanců jsme vyčistili okolí cyklostezky v Českých Budějovicích, v Brně jsme se pro změnu zaměřili na černou skládku a drobný nepořádek v okolí řeky Svratky. Celkem jsme sesbírali 75 pytlů a dokonce naplnili i největší kontejner v ČR,“ popisuje Vladimíra Glaserová, vedoucí projektu. „Úklidu se zúčastnilo 60 zaměstnanců naší společnosti,“ dodává

Do druhého ročníku úklidové akce Ukliďme Česko se podle údajů organizátorů celkem zapojilo přes 30 000 dobrovolníků, kteří sesbírali 800 tun odpadů. Díky příznivému počasí překonal zájem veřejnosti očekávání pořadatelů. S rozšířením povědomí o akci významně pomohlo také její loňské vítězství v soutěži E.ON Energy Globe Award ČR, kde získala hlavní cenu pro nejlepší projekt. „Díky soutěži jsme zaznamenali zvýšený zájem jak médií, tak sponzorů o náš projekt a jeho rozvoj do budoucna,“ říká Radek Janoušek ze spolku Ekosmák, který je organizátorem akce.


E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 
Reklama