Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Z Holcimu Česko bude od března CEMEX

Od 1. března 2015 změní společnost "Holcim (Česko) a.s., člen koncernu" název na "CEMEX Cement, a.s.".

Zároveň nabudou účinnosti smlouvy o „pachtu části závodu“, na jejichž základě Holcim (Česko) a.s., člen koncernu přenechá část závodu vyrábějící transportbeton společnosti CEMEX Czech Republic, s.r.o. a část závodu vyrábějící kamenivo společnosti CEMEX Sand, k.s. Za pacht částí závodu se považuje převod činností Holcimu v daných segmentech podnikání na společnosti skupiny CEMEX, aby je provozovaly na vlastní náklady a pobíraly z nich užitky.

Tyto změny navazují na to, že společnost CEMEX v lednu převzala všechny aktivity skupiny Holcim v České republice. „Jedná se o logické integrační kroky. Uspořádání je z právního hlediska přechodné do plného sloučení společností skupiny Holcim a CEMEX v České republice. V následujících měsících dojde k přejmenování značky Holcim na CEMEX v celém spektru našeho podnikání,“ vysvětluje Peter Dajko, generální ředitel skupiny CEMEX v České a Slovenské republice a dodává: „Těší mě, že můžeme plynule navázat na dosavadní spolupráci a obchodní vztahy Holcimu. Cílem CEMEXu je co nejlépe splnit potřeby a očekávání našich zákazníků. V těchto dnech o změnách identifikačních údajů informujeme zákazníky, obchodní partnery a instituce, které byly zvyklé na značku Holcim.

Postupný rebranding

Podle smlouvy s Holcimem může CEMEX používat obchodní značku Holcim po dobu 18 měsíců, změny ale plánuje zvládnout mnohem dříve. Viditelný přechod na značku CEMEX by měl trvat šest až osm měsíců. „Cílem je, aby staré a nové části CEMEXu působily jednotně ve všech typech komunikace. Samo o sobě je náročné přeznačit všechny budovy, provozní zařízení, auta, mobilní techniku, produkty atp.,“ říká Peter Dajko. Rebranding Holcimu bude probíhat od 1. 3. 2015, rebranding dceřiných společností Transplus a Ecorec začne ve třetím čtvrtletí 2015.

Noví členové vrcholového vedení

Spojením CEMEXu a Holcimu se rozrostl management společnosti v ČR. Ze zahraničních poboček CEMEXu rozšířili tým: viceprezident strategického plánování Hermann Dietrich, provozní a technologický viceprezident Divize cement Henning Weber, ředitel obchodu a logistiky Divize cement Mariusz Kostowski a BSO (Business Support Organization) ředitel Justus Geiseler. Ze společnosti Holcim do managementu CEMEXu přišel ředitel Divize kameniva Luboš Merunka a právnička Hana Fidrová.

 
 
Reklama