Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

KKH - cesta k teplu a soutěž "CESTA ZA TEPLEM"

Vybudování moderního systému vytápění je poměrně složitý proces zahrnující zpracování koncepce, projekční návrh, montáž a nastavení požadovaných provozních parametrů zařízení. Cesta k teplu je tak pro projektanta, montážní firmu i spotřebitele plná odboček a křižovatek. KKH Brno chce poskytovat všem svým partnerům pomyslnou mapu, která je světem vytápění provede tak, aby na konci cesty stál spokojený zákazník.

Základními prvky nové filozofie jsou naše výrobky a služby, poskytované týmem pracovníků, kteří výše uvedenou filozofii sdílejí a naplňují. Potřeby našich zákazníků a zákazníků našich zákazníků jsou různé a na nás je, abychom je znali a každému navrhli optimální řešení jeho vlastní cesty k teplu. Každá by však měla být ekonomická, efektivní a ekologická.

Orientujeme se na špičkovou techniku a moderní řešení v oblasti vytápění a ohřevu pitné vody, které uspokojí i nejnáročnější zákazníky. Od roku 1993 exkluzivně dodáváme na český trh topné a sanitární systémy gabotherm®, kotle a zásobníky na ohřev vody Fröling a kotle Rapido, produkty charakteristické špičkovými parametry, vysokou kvalitou, variabilitou nabízených řešení a významnými ekonomické úsporami při jejich provozu.

Jsme připraveni vám poskytnout to nejlepší z našich znalostí a zkušeností, protože naší nejvyšší prioritou je spokojenost vás, zákazníků. Rádi vám budeme pomáhat od samého začátku, abychom vám mohli dobře poradit při tvorbě vašich projektů a při výběru nejvhodnějšího řešení. Zohledníme ekonomickou výhodnost vaší investice při dodržování optimálních hodnot v průběhu celého období provozu. Uvědomujeme se, že cena a kvalita musí být v souladu a proto jsme připraveni pro vás vypracovat nejpříznivějšícenovou nabídku. Na vaše přání vám zajistíme odborný dohled po celou dobu realizace projektu.


SYSTÉMY GABOTHERM
Když se řekne gabotherm®, mnohým z vás se toto slovo spojí s polybutenovými rozvody. Systémy gabotherm® představují moderní, komplexní a spolehlivé řešení vytápění, a rozvodů teplé a studené vody. Základním stavebním prvkem je plastová polybutenová trubka s kyslíkovou bariérou. Polybutylen nejlépe vyhovuje všem požadavkům na kvalitu a bezpečnost: je spolehlivý, pro svoji pevnost a zároveň pružnost a ohebnost. Jeho velkou předností je absolutní odolnost vůči korozi a velká schopnost tlumení hluku v rozvodech. Rychlá a jednoduchá montáž s komplexním sortimentem prvků a způsob jejich připojení snižují náklady během stavby či rekonstrukce budovy. Originální lisovací technologie gabopress® vytváří těsné spoje jednoduchým a rychlým způsobem. Lisované spoje jsou použitelné při montáži všech systémů gabotherm®, snižují jejich cenu a nároky na montážní nářadí.

Největším "hitem" velkoplošných sálavých systémů vytápění je stěnové teplovodní vytápění gabotherm® hexatherm®, které jako jediné v ČR splňuje parametry skutečného stěnového vytápění. Využívá tenkostěnné trubky gabolite o průměru 6 nebo 8 mm s tloušťkou stěny 1 mm. Zjednodušeně řečeno, stěnové vytápění, to je uložení topných trubek na stěně místnosti pod velmi tenkou vrstvou omítky. Vytápěná stěna tak představuje velkoplošné otopné těleso ohřáté na teplotu přibližně 35 °C vyzařující teplo do místnosti. Tento způsob vytápění zajišťuje maximální pocit tepelné pohody a vysokou hygienu provozu díky minimálnímu proudění vzduchu a vysokému podílu sálavé topné složky. Ve vytápěné místnosti dochází k ideálnímu rozvrstvení tepla a zamezuje se víření prachu a bakterií.

Od loňského roku na našem trhu nabízíme nový systém podlahového vytápění gabotherm® 1·2·3, který je založen především na novinkách jako jsou topné trubky gabomax® 15 x 1,5 mm a rozdělovací stanice s integrovanými násuvnými spojkami. V současné době žádný jiný systém podlahového vytápění nevyužívá prvků těchto parametrů. Z hlediska rychlosti a jednoduchosti montáže se systém podlahového vytápění gabotherm® 1·2·3 stává nejrychlejším a nejednodušším systémem na našem trhu.

Základ tvoří systémová deska, která v sobě integruje funkci tepelné izolace, izolace proti kročejovému hluku a bariéry proti pronikání vlhkosti. Plastový rozvod, který podlahové vytápění gabotherm® 1·2·3 používá, je polybutenová trubka s kyslíkovou bariérou. Trubky vyrobené z polybutenu se vyznačují vysokou pružností zaručující velmi příznivé podmínky pro zpracování trubek i při nižších teplotách (i pod bodem mrazu), nejlepší časovou odolností z plastových materiálů, tzn. při stejném průměru trubek, životnosti 50 let a při teplotě 95°C mají nejvyšší bezpečnostní faktor a zachováním mechanických vlastností i při stálé teplotě 90°C a tlaku 0,4 MPa. Systémové desky se jednoduše položí na podlahu, uloží se topné trubky, které se potom na rozdělovací stanici lehce zasunou do násuvných spojek a je vše hotovo raz, dva, tři.

Systém připojení otopných těles gabotherm® RADIA se na trhu úspěšně používá více než 30 let. Zásobování budovy topnou vodou zajišťuje jedna stoupací větev, přičemž otopná tělesa jsou k ní připojena z podlahy, odpadá tím sekání, dodatečná izolace a začišťovací práce na omítkách.

Při rekonstrukcích starších budov, kde jsou kladeny požadavky na minimum stavebních úprav, případně v nových budovách, u kterých se předpokládá častá změna dispozičního řešení interiéru se s výhodou používá systém topných rozvodů uložených v soklové liště - gabotherm® KOMFORT. Polybutenové trubky přivádějící topnou vodu do otopných těles jsou vedeny v malé soklové liště umístěné na stěnách místnosti v úrovni podlahy.

Gabotherm® SANITA je hygienický plastový sanitární systém pro rozvod pitné a teplé užitkové vody, kde se ani při delším "stání" vody v rozvodech nemnoží bakterie Legionella. Systém "trubka v trubce" zajišťuje dobrou zvukovou a tepelnou izolaci a snadný přístup k rozvodům. Trubky o průměru 15 až 32 mm jsou spojovány technikou lisování gabopress. Dalšími argumenty pro polybutenové rozvody vody gabotherm jsou krátká trasa trubek, čistá a lehká montáž, bezhlučný provoz, jednoduchá oprava a dlouhá životnost.


FRÖLING - SILNÝ VÝKONEM A INOVATIVNÍ TECHNIKOU
Kotle využívající teplo obsažené ve spalinách představila firma Fröling jako první výrobce na světě před více než 30 lety. Právem se tedy řadí ke špičkovým výrobcům kondenzační techniky. První sériově vyráběné nízkoteplotní kotle pocházely také z dílny firmy Fröling. Ve výrobním programu najdeme ocelové kondenzační, nízkoteplotní, teplovodní a parní kotle s vysokými výkony. Fröling je také specialistou na zařízení hygienického ohřevu velkého množství vody.

Firma Fröling si vysloužila roli inovátora. Neustále přichází s novými nápady a patenty, které stále posouvají současnou technickou úroveň k vyšším parametrům a je ve více směrech kritériem pokroku v této oblasti. Společnost se zabývá nejen vývojem nových technologií, ale také systémových řešení. Mezi nejznámější ojedinělá technická řešení firmy Fröling patří Termohydraulická přepážka, Thermo-S®, ThermoTwin® a ThermoOne®.


RAPIDO - ÚSPORNĚ A SPOLEHLIVĚ
Výrobky Rapido se vyznačují spolehlivostí, úsporností a elegantním designem. Dnes, kdy jsou velmi populární závěsné kotle, nesmíme zapomenout, že kvalitní stacionární kotle nám zajistí mnohem delší životnost provozovaného zařízení oproti závěsným kotlům. Svými výkony 8,6 - 708 kW společně s komplexním příslušenstvím nacházejí kotle Rapido uplatnění především v bytové a rodinné výstavbě, v administrativních budovách a v středně velkých kotelnách nákupních center, resp. bytových domů.

Kotle jsou dodávány jako atmosférické nebo přetlakové. Všechny kotle jsou nízkoteplotní, což přináší výraznou úsporů nákladů na palivo a tím šetří i životní prostředí. Článková konstrukce litinového bloku ulehčuje transport větších kotlů. Široká paleta příslušenství zrychluje montáž kotle i jeho připojení na topný systém nebo ohřívač vody. K kotlům Rapido jsou dodávány ekvitermní mikroprocesorové regulátory Rapidomatic, které při vhodném naprogramování zabezpečí energeticky úsporný a přitom komfortní provoz.




SOUTĚŽ "CESTA ZA TEPLEM"



Soutěž Cesta za teplem navazuje na naši firemní strategii Cesta k teplu a je důkazem toho, že naše společnost nespoléhá jen na špičkové produkty, dobrou cenovou strategii a širokou distribuční síť.

Soutěž je vypsána ve dvou kategoriích - pro zaměstnance montážních topenářských firem a pro fyzické osoby, starší 18 let. Soutěž začala 1.10.2002, 20 soutěžních otázek bude na www.kkh.cz průběžně umisťováno v termínu 1.10. - 20.10., přičemž uzávěrka soutěže je 31.10.2002.

V kategorii fyzických osob je jedinou podmínkou účasti řádná registrace účastníka do soutěže. V kategorii montážních firem je podmínkou účasti kromě registrace i jednorázový nákup kteréhokoliv zboží ze sortimentu společnosti KKH Brno v období 1.9.-31.10.2002. Registrací se rozumí vyplnění registračního formuláře včetně dotazníku, který slouží pro jednoznačnou identifikaci soutěžícího a pro další marketingové aktivity společnosti KKH Brno.

Hlavní cenou v soutěži je ZÁJEZD K MOŘI, tj. "za teplem".

Výše voucheru pro montážní firmy je 40 000,- Kč, pro fyzické osoby 30 000,- Kč. Je to vlastně šek a výherce si může sám vybrat z nabídky vybrané cestovní kanceláře ve stanoveném termínu (předpokládáme únor-březen příštího roku) zájezd do vybrané zěmě tak, že pokud bude chtít nákladnější zájezd či služby, jejichž cena přesáhne výši výhry, rozdíl si jednoduše doplatí. Pokud se spokojí s částkou, kterou vyhrál a najde zájezd, jehož cena bude nižší, může pozvat i více osob tak, aby se na dovolené necítil osamocen. Záleží jen na něm, jak s výhrou naloží - zda pojede sám s plným servisem např. na Seychely nebo pozve někoho blízkého na týden na Kanárských ostrovech.

Pro výplatu hlavní výhry v kategorii montážních firem je nutná účast nejméně 50 aktivních účastníků soutěže. Soutěžící na 2. až 10. místě získají upomínkové předměty od společnosti KKH Brno.

Soutěž vyhrává ten soutěžící, který odpoví na otázky v soutěži a v celkovém součtu získá největší počet bodů. Otázky mohou mít i více než jedinou správnou odpověď, za správné odpovědi získává soutěžící body, za špatné se mu body odečítají. V případě rovnosti bodů rozhoduje o vítězi nejpřesnější odpověď na tipovací otázku, která bude připojena k poslední 20. otázce.

Vyhlášení a předání hlavních cen proběhne na veletrhu Aquatherm. Od 1.prosince 2002 pak bude seznam všech výherců k dispozici na našich webových stránkách.




Kontakt:
KKH BRNO, s. r. o.
Rybnická 92
634 00 Brno
tel.: 547 429 311
e-mail: info@kkh.cz
www.kkh.cz

Informace o firmě v TZB-adresáři firem
vyžádat další informace nebo podklady