Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Etaline s PumpDrive Eco a motorem SuPremE® IE4* od KSB

In-line čerpadla Etaline jsou ideální pro vytápěcí, klimatizační a větrací systémy. Pracují zpravidla v oblasti částečného zatížení. Motor KSB SuPremE® IE4* je nejlepší volbou pro tento zátěžový profil, i zde dosahuje maximální účinnosti.

Maximální úspory energie bez dodatečných nákladů

Předběhlo svou dobu: v kombinaci s PumpMeter a novým PumpDrive Eco je nové in-line čerpadlo Etaline vysoce účinným čerpacím agregátem. Inovační motor KSB SuPremE® IE4* uspoří ještě více energie a je k dostání bez dodatečných nákladů ve srovnání s nejvíce dosud obvykle používanými motory IE2.

Inovační technologie pohonů KSB SuPremE® nejen splňuje požadavky na účinnost dle IE4*, ale překračuje minimální právní požadavky směrnice ErP na rok 2017. German corporate initiative DENEFF (Německá korporační iniciativa) propůjčila KSB cenu energetické účinnosti propůjčila KSB cenu energetické účinnosti Perpetuum 2014 za vývoj nové generace motorů SuPremE.

Uspořte až 30 % nákladů na energii – s motorem SuPremE® IE4* od KSB

Při ceně 20 centů/kWh se roční úspora na motor rovná 276 €. A to nebyly v této kalkulaci zohledněny úspory dosažené provozem s regulovanými otáčkami

Motory KSB SuPremE® IE4* dosahují maximální účinnost v oblasti částečného zatížení. Při maximálních otáčkách a plném zatížení již překračují o 4 % účinnost motorů IE2, které jsou dosud nejvíce používanými motory. Při čtvrtinových otáčkách a 25 % průtoku může tato výhoda činit až 24 %. Když se podíváme na typický zátěžový profil čerpadla s nepřetržitým provozem, činí úspory až 1,380 kWh a 815 kg CO2 za rok ve srovnání s čerpadly s regulací otáček a s asynchronními motory IE2.

Spočítejte si Váš vlastní potenciál úspor – s aplikací KSB SuPremE® app.
In-line čerpadla Etaline jsou ideální pro použití ve vytápěcích, klimatizačních a větracích systémech
In-line čerpadla Etaline jsou ideální pro použití ve vytápěcích, klimatizačních a větracích systémech

 
 
Reklama