Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

HB Reavis dokončil hrubou stavbu administrativního komplexu Metronom Business Center

Metronom Business Center postavený přímo na stanici metra Nové Butovice nabídne 29 803 m2 moderních kancelářských ploch kategorie A a 2 135 m2 ploch pro maloobchodní jednotky.

Budova bude dokončena v prvním čtvrtletí příštího roku. Generálním dodavatelem stavby je HB Reavis Management CZ, architektonické ztvárnění navrhl Václav Hlaváček a generálním projektantem je společnost Helika. Projekt je připravován k certifikaci na úrovni BREEAM Very Good.

Budovu tvoří tři propojené prsty, doplněné v horních patrech terasami. Jednotlivá podlaží umožňují variabilitu kancelářských prostor podle požadavků klienta od 250 do 4 500 m2. Pod budovou se nacházejí tři podzemní podlaží sloužící jako parking pro 533 aut, jízdní kola či coby nabíjecí stanice pro elektromobily.

Součástí výstavby Metronom Business Center je i výrazná proměna veřejného prostranství v okolí stanice metra v parkovou a relaxační zónu s množstvím zeleně a vodními prvky, přímo navazující na obchodní plochy v dolních podlažích objektu. Jsme přesvědčeni, že stavba a její okolí přinesou kvalitativně novou úroveň dané lokality, a to nejen našim nájemcům, ale také občanům a návštěvníkům této části Prahy,“ dodává Olga Humlová, ředitelka HB Reavis CZ.

 
 
Reklama