Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

3M představí na MSV v Brně novou Svářečskou kuklu

Technologická společnost 3M Česko se na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu 2014 v Brně vedle řady inovativních řešení pro průmysl, zaměří hlavně na ochranu zdraví a bezpečnost při práci.

Ve čtvrtek 2.10.2014 zde budou probíhat odborné konzultace s odbornicí na bezpečnost práce 3M Michaelou Hájkovou. Předvedeny budou mimo jiné svářečské kukly řady 3M Speedglas, včetně nejnovějšího přírůstku, a sice svářečské kukly 3M Speedglas 9100 MP, která nabízí hned 5 v jednom – ochranu zraku, dýchacích orgánů, obličeje, hlavy, a sluchu

Ochrana zraku

Svářečská kukla 3M Speedglas 9100 MP je plně kompatibilní se samozatmívacími svařovacími kazetami Speedglas 9100, které byly jedny z prvních typů na trhu, které přinesly nový standard pro ochranu očí a pohodlí pro svářeče. Tyto filtry se důsledně přepínají z čirého do ztmaveného stavu a zpět, právě tak, jak to svářeč potřebuje. Filtry svářeči umožňují trvale pohodlné vidění a neustále jej chrání před ultrafialovým i infračerveným zářením. Dnes existuje celá řada svařovacích kukel Speedglas se specifickými samozatmívacími kazetami, z nichž zatím nejdokonalejší technologií ochrany disponuje nový model Speedglas 9100.

Ochrana dýchacích orgánů

V kombinaci s filtračně-ventilační jednotkou Adflo, která se správným filtrem efektivně chrání vůči prachu i vůči plynům současně, získává 3M Speedglas 9100 MP až 99,9% záchytnou schopnost a vy máte jistotu, že dýcháte čistý vzduch. Všechny kukly Speedglas pro kombinaci s Adflem jsou v kombinaci s bočními průzory, aby umožňovaly dobré periferní vidění – důležitý faktor pro pohodlí i bezpečnost. Ve skutečnosti jsou to dva systémy v jednom, což umožňuje zvýšenou uživatelskou flexibilitu pro přizpůsobení se měnícím se svářecím aplikacím. Podle potřeby můžete vyměnit buďto částicový nebo plynový filtr; není nutné měnit oba současně.

Ochrana obličeje, hlavy, a sluchu

Design 3M Speedglas 9100 MP nabízí skvělé vyvážení při svařování i při broušení. Nízký profi l při zvednuté pozici štítu zajišťuje lepší těžiště, excelentní vyvážení snižuje zátěž pro krk pracovníka a boční průzory umožnují neomezené periferní vidění. Volitelné mušlové chrániče sluchu 3M Peltor je možné připevnit přímo na kuklu. Ochranná přilba, která je součástí produktu zase poskytne svářečům potřebnou ochranu tam, kde se vyžaduje ochrana hlavy a tedy nošení bezpečnostní helmy.

Z 58 zaměstnanců českých a slovenských společností, kteří se zúčastnili nedávného průzkumu mezi účastníky letošní roadshow Welding Caravan 2014, využívá v současnosti 92% některý z modelů 3M Speedglas. Jako předosti kvalitní svářečské kukly respondenti uvedli například nízkou hmotnost, dostatečnou ochranu (očí, krku, uší), pohodlí, variabilní kříž, rychlost zatmívání, spolehlivost, funkčnost, dlouhou životnost, kompaktnost a nerozbitnost.

V kategorii ochranných pracovních prostředků bude také prezentována novinka v podobě ochranných brýlí 3M SecureFit, které se samy přizpůsobí velikosti hlavy a poskytují výrazně vyšší úroveň osobního pohodlí a bezpečného nasazení. Návštěvníkům veletrhu bude dále představena nová generace mušlových chráničů sluchu 3MTM PeltorTM X Series , které vynikají schopností dosáhnout vysokého útlumu při zachování velmi nízkého profilu a nízké hmotnosti. Vše a mnohem více naleznete na expozici 3M na stánku 075 v pavilonu P.

Kukla bude představena na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2014 v Brně.

 
 
Reklama